Κώστας Αρβανίτης: "Να μην μετατραπεί η ΕΕ σε Ευρώπη του Βίσεγκραντ"

Με ένα κάλεσμα σε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να αντισταθούν στην μετατροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε Ευ...


Με ένα κάλεσμα σε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να αντισταθούν στην μετατροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε Ευρώπη του Βίσεγκραντ ολοκλήρωσε την ομιλία του στην ολομέλεια ο Κώστας Αρβανίτης

Ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, στην παρέμβασή του στη συζήτηση για την κατάσταση που επικρατεί στα Ελληνοτουρκικά σύνορα, στηλίτευσε τη στάση των Ευρωπαίων αξιωματούχων, που επιμένουν στην άρνηση τους να καταγγείλουν τα γεωπολιτικά παιχνίδια Ερντογάν σε βάρος της χώρας μας και της Ευρώπης, με εργαλεία χιλιάδες απελπισμένους ανθρώπους, ενώ επανέλαβε το αίτημα για σύγκληση έκτακτης συνόδου Κορυφής αλλά και την αντίθεση των δημοκρατικών πολιτών της χώρας στη μετατροπή της Ελλάδας σε μια απέραντη φυλακή κατατρεγμένων. Μάλιστα, δεν παρέλειψε να σχολιάσει και την επιλογή του Μάνφρεντ Βέμπερ να στηλιτεύσει την προηγούμενη κυβέρνηση, σιωπώντας ταυτόχρονα μπροστά στους χειρισμούς της τωρινής και στο παιχνίδι του Ερντογάν. 

Αναλυτικά η παρέμβαση του ευρωβουλευτή: 

"Κύριε Βέμπερ, την ξέρουμε την αγάπη σας για την Ελλάδα. Την ζήσαμε στο πετσί μας, πάρα πολύ άγρια. Όμως το θέμα είναι αλλού. Σήμερα ζούμε στιγμές απόλυτης υποκρισίας. Ο Ερντογάν εργαλειοποιεί τον ανθρώπινο πόνο για να εκβιάσει την Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Κύριε Βέμπερ, δεν άκουσα να λέτε κάτι για τον Ερντογάν. Κράτη-μέλη παίζουν γεωπολιτικά παιχνίδια στη Συρία και στην ευρύτερη περιοχή, η ΕΕ δεν καταδικάζει την πολιτική Ερντογάν, αντιθέτως στις δηλώσεις η Ηγεσία της, αποκαλεί την Τουρκία φίλη χώρα. 

Η κυρία Φον ντερ Λάιεν και ο κύριος Σχοινάς προσφέρουν στην Ελλάδα 700 εκ. ευρώ για τη δημιουργία κλειστών κέντρων κράτησης. Χωρίς απόφαση των οργάνων της ΕΕ, αλλάζει η πολιτική για το προσφυγικό. 

Καθιστάτε την Ελλάδα φυλακή κατατρεγμένων. Δια της πλαγίας οδού φέρνετε την πολιτική των κλειστών κέντρων κράτησης, χωρίς να πείτε κουβέντα για την αποσυμφόρηση της Ελλάδας και την ισότιμη και αναλογική μετεγκατάσταση των προσφύγων στα κράτη-μέλη. Δεν συγκαλείτε Σύνοδο Κορυφής. 

ΓΙΑΤΙ; 

Τα κορυφαία στελέχη της Κομισιόν δεν είπαν κουβέντα για αναθεώρηση του Δουβλίνου, κουβέντα για την παραβίαση της Συνθήκης της Γενεύης και του δικαιώματος στο άσυλο. Μετατρέπετε την πολιτική του Βίσεγκραντ σε πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Εδώ, αυτή την στιγμή, είναι μεγαλύτερη από ποτέ η ανάγκη για τη δημιουργία ενός προοδευτικού, δημοκρατικού μετώπου για την Ευρώπη της Ειρήνης και της αλληλεγγύης. 

Πήραμε κουράγιο από τους Σοσιαλιστές και τους Πράσινους. 

Ευχαριστούμε πολύ!"

Related

What's hot? 5369516770131956548

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item