Μετανάστευση: Η ΕΕ κινητοποιεί στήριξη προς την Ελλάδα μέσω του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας

Η Επιτροπή εργάζεται σε όλα τα επίπεδα για να στηρίξει την Ελλάδα, η οποία είναι αντιμέτωπη με αυξημένο αριθμό προσφύγων και μετανασ...


Η Επιτροπή εργάζεται σε όλα τα επίπεδα για να στηρίξει την Ελλάδα, η οποία είναι αντιμέτωπη με αυξημένο αριθμό προσφύγων και μεταναστών στα εξωτερικά της σύνορα. 14 ευρωπαϊκές χώρες έχουν ήδη προσφέρει στην Ελλάδα περίπου 70.000 τεμάχια ειδών ανθρωπιστικής βοήθειας μέσω του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ 

Ο κ. Γιάνες Λέναρτσιτς, Επίτροπος αρμόδιος για τη διαχείριση κρίσεων, δήλωσε σχετικά: «Η ΕΕ και τα κράτη μέλη της δεν αφήνουν την Ελλάδα να αντιμετωπίσει την κατάσταση στα σύνορά της μόνη της. Είμαι περήφανος για τη γενναιόδωρη στήριξη που έχουν παράσχει οι ευρωπαϊκές χώρες στην Ελλάδα. Ευχαριστώ την Αυστρία, το Βέλγιο, την Κροατία, την Τσεχία, τη Δανία, τη Φινλανδία, τη Γαλλία, τη Λιθουανία, τη Νορβηγία, την Πορτογαλία, τη Ρουμανία, τη Σερβία, τη Σλοβενία και τη Σουηδία για την άμεση στήριξη που παρείχαν. Είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε περαιτέρω.» 

Στις 2 Μαρτίου, η Ελλάδα ζήτησε βοήθεια σε είδος μέσω του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ. Η μέχρι στιγμής παρασχεθείσα βοήθεια συνίσταται σε υπνόσακους, κουβέρτες, ηλεκτρογεννήτριες, σκηνές και καταλύματα άλλων ειδών, είδη υγιεινής και είδη υγειονομικής περίθαλψης. Είναι δυνατή η αποστολή περαιτέρω ενωσιακής στήριξης από άλλες χώρες. Το Κέντρο Συντονισμού Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της ΕΕ συντονίζει τις παραδόσεις της βοήθειας και θα συγχρηματοδοτήσει τη μεταφορά της στην Ελλάδα. 

Η βοήθεια αυτή εντάσσεται στο σχέδιο δράσης της Επιτροπής για άμεσα χρηματοδοτικά και επιχειρησιακά μέτρα για την παροχή κρίσιμης στήριξης στην Ελλάδα, με σκοπό τη διαχείριση της έκτακτης κατάστασης στα εξωτερικά σύνορα.

Related

What's hot? 5577095939564891000

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item