Ερώτηση Ασημακοπούλου για τις διαδικτυακές υποδομές εν μέσω της πανδημίας COVID-19

Ως μέλος της Επιτροπής Εσωτερικής Αγοράς και Προστασίας των Καταναλωτών και για λογαριασμό του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, η Ευρωβουλευ...


Ως μέλος της Επιτροπής Εσωτερικής Αγοράς και Προστασίας των Καταναλωτών και για λογαριασμό του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, η Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, κυρία Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου στο πλαίσιο θεσμικής επικοινωνίας με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κα Von der Leyen ζήτησε να ληφθούν άμεσα μέτρα για τη θωράκιση της απρόσκοπτης λειτουργίας των διαδικτυακών υποδομών και την οικονομική διευκόλυνση των πολιτών σχετικά με τη χρήση του διαδικτύου κατά τη διάρκεια της πανδημίας του COVID-19.

Επιπροσθέτως, η κ. Ασημακοπούλου υπέβαλε κατεπείγουσα ερώτηση προς τους αρμόδιους Επιτρόπους, με αφορμή στοιχεία της Akamai για την αύξηση της παγκόσμιας διαδικτυακής κινητικότητας και αναφερόμενη στην πρωτοπόρα πρωτοβουλία έκδοσης συστάσεων για ορθή χρήση των εθνικών τηλεπικοινωνιακών δικτύων και υπηρεσιών από το Ελληνικό Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης. 

Συγκεκριμένα, τα ερωτήματα που έθεσε η κα Ασημακοπούλου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή αφορούν, πρώτον, στα μέτρα που θα λάβει για να διασφαλίσει ότι οι ευρωπαϊκές υποδομές τηλεπικοινωνιών θα παραμείνουν πλήρως λειτουργικές και, δεύτερον, στις δράσεις που θα ληφθούν για την υποστήριξη των πολιτών όχι μόνο σε τεχνικό αλλά και σε οικονομικό επίπεδο.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης: 

"Η χρήση του διαδικτύου έχει αυξηθεί σε ολόκληρη την Ευρώπη δεδομένου ότι οι κυβερνήσεις υποβάλλουν τους πολίτες σε εγχώριους περιορισμούς εξαιτίας της πανδημίας του COVID-19. Σύμφωνα με την Akamai, μια εταιρεία που παρακολουθεί την παγκόσμια διαδικτυακή κινητικότητα («internet traffic»), έχει παρατηρηθεί αύξηση της τάξεως άνω του 50% στην παγκόσμια χρήση του διαδικτύου. 

Ως αποτέλεσμα των παραπάνω, κυβερνητικοί φορείς των κρατών-μελών, όπως για παράδειγμα το Ελληνικό Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και η υπαγόμενη σ’ αυτό Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, έχουν προβεί στην έκδοση συστάσεων προς τους πολίτες για ορθή χρήση των εθνικών τηλεπικοινωνιακών δικτύων και υπηρεσιών, προκειμένου να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες που προκύπτουν από την τηλεργασία και να παραμείνουν λειτουργικά. Έχοντας μπροστά μας εβδομάδες αν όχι μήνες κατά τους οποίους οι πολίτες θα εργάζονται από το σπίτι, οι υποδομές τηλεπικοινωνιών και τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας θα δοκιμαστούν έντονα. 

Υπό το πρίσμα των ανωτέρω, 

1. Τι μέτρα λαμβάνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να διασφαλίσει ότι οι ευρωπαϊκές υποδομές τηλεπικοινωνιών παραμένουν πλήρως λειτουργικές και μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες σε επίπεδο δημοσίου τομέα, επιχειρήσεων και πολιτών τις επόμενες εβδομάδες; 

2. Τι είδους δράσεις θα ληφθούν για τον συντονισμό των κρατών-μελών, καθώς και για την ενημέρωση και υποστήριξη των πολιτών (σε τεχνικό και οικονομικό επίπεδο), σχετικά με τη χρήση των τηλεπικοινωνιακών δικτύων και υπηρεσιών;"

Related

What's hot? 8472370228894771621

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN
"Ο πρωτογενής τομέας είναι η λύση, όχι το πρόβλημα"

FACEBOOK

TWITTER

item