Πέτρος Κόκκαλης: "Μία πρώτη συμφωνία που θα πρέπει να την ακολουθήσουν και άλλες"

Σε ένα πακέτο ύψους 540 δισ. ευρώ για την στήριξη των ευρωπαϊκών οικονομιών κατέληξαν, προχθές αργά το βράδυ, οι Υπουργοί Οικονομικών ...


Σε ένα πακέτο ύψους 540 δισ. ευρώ για την στήριξη των ευρωπαϊκών οικονομιών κατέληξαν, προχθές αργά το βράδυ, οι Υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης.

- 240 δισ. θα διατεθούν από την προληπτική πιστωτική γραμμή του ESM, του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας

- 200 δισ. θα πάνε σε δάνεια για τη στήριξη κυρίως μικρομεσαίων επιχειρήσεων, μέσω εγγυήσεων από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων

- 100 δισ. θα διατεθούν σε δάνεια από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την επιδότηση της εργασίας (πρόγραμμα SURE).

Σε ό,τι αφορά τις εναλλακτικές που είχαν οι χώρες που στήριξαν την έκδοση ευρωομολόγου, δεδομένης της άρνησης Ολλανδίας και Γερμανίας, υπήρχαν δύο επιλογές: ή να τορπιλίσουν μια κακή συμφωνία τώρα, για να πάνε σε Σύνοδο Κορυφής ή να υποχωρήσουν, έχοντας τη δυνατότητα να δώσουν τη μάχη γύρω από το Ταμείο Ανασυγκρότησης.

«Επέλεξαν το δεύτερο και προσωρινά θα στηριχτούν κυρίως στην ΕΚΤ, την ΕΤΕΠ και το πρόγραμμα SURE. Μένει να δούμε αν έπραξαν ορθά».

Αν και πρόκειται για το μεγαλύτερο πακέτο οικονομικής στήριξης στην ιστορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, φαίνεται πως δεν είναι αρκετό. Είναι όμως μία πρώτη συμφωνία που θα πρέπει να την ακολουθήσουν και άλλες για μια δίκαιη και ευφυής μετάβαση.

Related

What's hot? 1561802100298017928

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item