Η ΕΕ κινητοποιεί επιπλέον βοήθεια για τα Δυτικά Βαλκάνια για την αντιμετώπιση του COVID-19

Κατόπιν αιτήματος για παροχή βοήθειας το οποίο απηύθυνε η Αλβανία μέσω του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ για την καταπολέμη...



Κατόπιν αιτήματος για παροχή βοήθειας το οποίο απηύθυνε η Αλβανία μέσω του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ για την καταπολέμηση της πανδημίας του κορονοϊού, η Αυστρία προσέφερε γάντια και απολυμαντικά χεριών. Η ΕΕ συντονίζει και συγχρηματοδοτεί την αποστολή της βοήθειας στην Αλβανία. 

Ο κ. Γιάνες Λέναρτσιτς, Επίτροπος Διαχείρισης Κρίσεων, δήλωσε σχετικά: «Χαίρομαι που βλέπω νέες χειρονομίες ευρωπαϊκής αλληλεγγύης, εντός και εκτός της ΕΕ. Πρέπει να συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε για να υπερβούμε αυτή την πανδημία. Ευχαριστώ την Αυστρία για τη γενναιοδωρία της. Το Κέντρο Συντονισμού Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών συνεχίζει να εργάζεται νυχθημερόν για να στηρίξει τα κράτη μέλη». 

Για να συμβάλει στην αντιμετώπιση του κορονοϊού, η Αυστρία αποστέλλει επίσης γάντια, απολυμαντικά και άλλα είδη στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, τη Βόρεια Μακεδονία, το Μαυροβούνιο και τη Μολδαβία. Επίσης, θα αποστείλει μέσω του Μηχανισμού στη Σερβία κουβέρτες, στρώματα και σκηνές για μετανάστες που βρίσκονται στη χώρα. 

Η βοήθεια αυτή εντάσσεται στη γενικότερη στήριξη που παρέχει η ΕΕ στα Δυτικά Βαλκάνια και την περιοχή, μεταξύ άλλων και με χρηματοδοτική συνδρομή.

Related

What's hot? 4932489094357319974

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN
"Ο πρωτογενής τομέας είναι η λύση, όχι το πρόβλημα"

FACEBOOK

TWITTER

item