Πανευρωπαϊκός μαραθώνιος προγραμματισμός #EUvsVirus Hackathon από την Κομισιόν

Από αύριο και καθ’ όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, η Επιτροπή θα φιλοξενήσει τον πανευρωπαϊκό μαραθώνιο προγραμματισμού #EUvsVir...


Από αύριο και καθ’ όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, η Επιτροπή θα φιλοξενήσει τον πανευρωπαϊκό μαραθώνιο προγραμματισμού #EUvsVirus Hackathon υπό την αιγίδα της κ. Μαρίγια Γκαμπριέλ, Επιτρόπου Καινοτομίας, Έρευνας, Πολιτισμού, Εκπαίδευσης και Νεολαίας. 

Ο μαραθώνιος που διοργανώνεται υπό την καθοδήγηση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Καινοτομίας σε στενή συνεργασία με τα κράτη μέλη της ΕΕ, θα συνδέσει την κοινωνία των πολιτών με φορείς καινοτομίας, εταίρους και επενδυτές από όλη την Ευρώπη, με σκοπό την ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων για την αντιμετώπιση της έξαρσης του κορονοϊού. 

Η Επίτροπος Γκαμπριέλ δήλωσε σχετικά: «Ο μαραθώνιος #EUvsVirus Hackathon αποτελεί εξαιρετικό παράδειγμα του ευρωπαϊκού πνεύματος συνεργασίας που τόσο θαυμάζω. Στους δύσκολους καιρούς ενώνουμε τις δυνάμεις μας και συνεργαζόμαστε. Τον ιό αυτό θα τον νικήσουμε μαζί, προς όφελος όλων. Ευχαριστώ όλους όσοι προσέφεραν τον ελεύθερο χρόνο τους, αστείρευτη ενέργεια και γνώση για να πραγματοποιηθεί ο μαραθώνιος. Η αυριανή ημέρα είναι μόνο η αρχή. Η αληθινή ανταμοιβή μας θα είναι οι λύσεις που θα προκύψουν»

Στην αυριανή τελετή έναρξης, εκτός από την Επίτροπο Γκαμπριέλ, αναμένεται να κάνουν παρεμβάσεις ανώτατοι εκπρόσωποι των θεσμικών οργάνων της ΕΕ, δηλαδή, ο κ. Luca Jahier, Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής, ο κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών, και ο κ. Cristian-Silviu Bușoi, Πρόεδρος της Επιτροπής Βιομηχανίας, Έρευνας και Ενέργειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. 

Πάνω από 12 000 άτομα έχουν δηλώσει συμμετοχή στον μαραθώνιο προγραμματισμού, ο οποίος διαρθρώνεται ανά κατηγορίες προβλημάτων που απαιτούν βραχυπρόθεσμες λύσεις και σχετίζονται με προκλήσεις που θέτει ο προγραμματισμός στη ζωή και την υγεία, την επιχειρηματική συνέχεια, την τηλεργασία, την τηλεκπαίδευση, την κοινωνική και πολιτική συνοχή, την ψηφιακή οικονομία κ.ά. Συμμετέχουν και τα 27 κράτη μέλη της ΕΕ, καθώς και άλλες χώρες. 

Οι λύσεις που θα κερδίσουν θα κληθούν να συμμετάσχουν σε μια πλατφόρμα για την COVID του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Καινοτομίας, η οποία θα λειτουργήσει εδώ από τις 27 Απριλίου, ώστε να διευκολυνθούν συνδέσεις με τους τελικούς χρήστες όπως τα νοσοκομεία, και να δοθεί πρόσβαση σε επενδυτές, ιδρύματα και άλλους φορείς από όλη την ΕΕ που παρέχουν ευκαιρίες χρηματοδότησης. 

Οι εγγραφές παραμένουν ανοιχτές για όσους ενδιαφέρονται, στον ιστότοπο EUvsVirus Hackathon website

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά εδώ.

Η Επιτροπή προορίζει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ για δράσεις έρευνας και καινοτομίας για την ανάπτυξη εμβολίων, νέων θεραπειών, διαγνωστικών τεστ και ιατρικών συστημάτων για την πρόληψη της διασποράς του κορονοϊού.

Related

What's hot? 5799990083888800924

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ OLIVER ROPKE

ΑΡΘΡΟ OLIVER ROPKE
"Η διεύρυνση αποτελεί εύλογο βήμα προόδου για την Ευρώπη"

FACEBOOK

TWITTER

item