Δημήτρης Παπαδημούλης: "Ανεπαρκή τα μέτρα της Κομισιόν και του Εurogroup για την αντιμετώπιση του κορονοϊού"

Η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα Πέμπτη 16 και αύριο Παρασκευή 17 Απριλίου στις Βρυξέλλες, για συζή...


Η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα Πέμπτη 16 και αύριο Παρασκευή 17 Απριλίου στις Βρυξέλλες, για συζήτηση και έγκριση των έκτακτων μέτρων που σχετίζονται με την αντιμετώπιση της πανδημίας. 

Στην ημερήσια διάταξη θα βρίσκεται Συζήτηση με το Συμβούλιο και την Επιτροπή, ακολουθούμενη από ψήφισμα, σχετικά με τη συντονισμένη αντίδραση της ΕΕ για την καταπολέμηση της πανδημίας του COVID-19 και των συνεπειών της. 

Ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Παπαδημούλης, ως Συντονιστής της Ευρωομάδας της Αριστεράς και στην Επιτροπή Προϋπολογισμών του Ευρωκοινοβουλίου (BUDG), αναφέρθηκε στο θέμα κάνοντας την ακόλουθη δήλωση: 

"Τα μέτρα που προτείνει η Κομισιόν και αποφάσισε το Eurogroup είναι εντελώς ανεπαρκή: Η ΕΕ χρειάζεται έναν δραστικά αυξημένο Πολυετή Προϋπολογισμό και ένα ισχυρό σχέδιο έκτακτων μέτρων (MFF Contingency Plan) για την αντιμετώπιση της πανδημίας, με προτεραιότητα στις πολιτικές για τη δημόσια Υγεία, τη Συνοχή, την Απασχόληση και το Κλίμα. Χρειαζόμαστε όσο ποτέ άλλοτε, να γίνει πράξη η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη και να επιδείξουμε αποφασιστικότητα στην αντιμετώπιση της κρίσης του κορονοϊού. Ζητάμε άμεση έκδοση ευρωομολόγων Corona Bonds και ένα ισχυρό Ταμείο Ανάκαμψης χωρίς μνημονιακούς περιορισμούς."

Related

What's hot? 5360768118837170177

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item