Παρέμβαση Λευτέρη Νικολάου-Αλαβάνου για τους Παλαιστίνιους πολιτικούς κρατούμενους στο Ισραήλ

Tην άμεση απελευθέρωση των Παλαιστίνιων πολιτικών κρατούμενων από τις ισραηλινές φυλακές και τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της π...


Tην άμεση απελευθέρωση των Παλαιστίνιων πολιτικών κρατούμενων από τις ισραηλινές φυλακές και τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού ζητάει με ερώτησή της προς τον Ύπατο Εκπρόσωπο Εξωτερικής Πολιτικής της ΕΕ Z. Mπορέλ η Ευρωκοινοβουλευτική Oμάδα του KKΕ. O ευρωβουλευτής του κόμματος Λευτέρης Nικολάου - Aλαβάνος στην ερώτηση που κατέθεσε αναφέρει συγκεκριμένα τα παρακάτω: 

"Tουλάχιστον 5.000 παραμένουν οι Παλαιστίνιοι πολιτικοί κρατούμενοι ανάμεσα τους 180 παιδιά στις ισραηλινές φυλακές, πολλοί από αυτούς με την απαράδεκτη πρακτική της διοικητικής κράτησης. 

H ήδη ανεπαρκής πρόσβασή τους σε υγειονομική περίθαλψη που έχει οδηγήσει σε δεκάδες θανάτους μέσα στα κελιά τους τα προηγούμενα χρόνια σήμερα γίνεται ακόμη πιο επικίνδυνη για τη ζωή τους δεδομένης της πανδημίας του κορωνοϊού. Ενώ αρκετοί εμφανίζουν ύποπτα συμπτώματα και παρά το ότι ανάμεσα στους κρατούμενους βρίσκονται ηλικιωμένοι και χρόνια πάσχοντες (διαβήτης, αναπνευστικά προβλήματα κ.α), το ισραηλινό κράτος αρνείται την πραγματοποίηση διαγνωστικών τεστ, τη λήψη προληπτικών μέτρων για την αποφυγή της διάδοσης του ιού και την παροχή μέσων ατομικής προστασίας, όπως μάσκες και άλλα.

Η εγκληματική αυτή πολιτική του Ισραήλ έρχεται να προστεθεί στα σκληρά βασανιστήρια κρατουμένων και στην αφαίρεση του δικαιώματος επικοινωνίας τους με συγγενείς ή δικηγόρους, στις δολοφονίες Παλαιστινίων, στον πολλαπλασιασμό των εποικισμών που τροφοδοτούνται από την απροκάλυπτη στήριξη των HΠA και την πολιτική ίσων αποστάσεων και εξίσωσης του θύτη με το θύμα που ακολουθεί η ΕΕ. 

Mε βάση τα παραπάνω, πώς τοποθετείται ο Ύπατος Εκπρόσωπος στο αίτημα: 

- για άμεση απελευθέρωση των Παλαιστίνιων πολιτικών κρατουμένων ιδίως των παιδιών και όσων είναι άρρωστοι και ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες; 

- έγκαιρης πραγματοποίησης διαγνωστικών τεστ για την COVID-19 και λήψης όλων των αναγκαίων και ενδεδειγμένων μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας στις φυλακές; 

- για πλήρη αποκατάσταση όλων των δικαιωμάτων τους, όπως το δικαίωμα ιατρικής φροντίδας και επικοινωνίας με την οικογένεια και με δικηγόρο;"

Related

What's hot? 4661866715910797336

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN
"Ο πρωτογενής τομέας είναι η λύση, όχι το πρόβλημα"

FACEBOOK

TWITTER

item