Η Επιτροπή προτείνει την αναβολή κανόνων φορολόγησης λόγω κορωνοϊού

Την Παρασκευή 8 Μαΐου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε να αναβάλει την έναρξη ισχύος δύο ενωσιακών φορολογικών μέτρων προκειμένου να λη...


Την Παρασκευή 8 Μαΐου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε να αναβάλει την έναρξη ισχύος δύο ενωσιακών φορολογικών μέτρων προκειμένου να ληφθούν υπόψη οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν επί του παρόντος οι επιχειρήσεις και τα κράτη μέλη λόγω της κρίσης του κορονοϊού. 

Πρώτον, η Επιτροπή πρότεινε να αναβληθεί για 6 μήνες η έναρξη ισχύος της δέσμης μέτρων ΦΠΑ για το ηλεκτρονικό εμπόριο. Οι εν λόγω κανόνες θα ισχύσουν από την 1η Ιουλίου 2021 αντί της 1ης Ιανουαρίου 2021, ώστε τα κράτη μέλη και οι επιχειρήσεις να έχουν περισσότερο χρόνο να προετοιμαστούν για τους νέους κανόνες σχετικά με τον ΦΠΑ στο ηλεκτρονικό εμπόριο. 

Δεύτερον, η Επιτροπή αποφάσισε να προτείνει την αναβολή ορισμένων προθεσμιών για την υποβολή και την ανταλλαγή πληροφοριών στο πλαίσιο της οδηγίας για τη διοικητική συνεργασία. Βάσει των προτεινόμενων αλλαγών, τα κράτη μέλη θα έχουν στη διάθεσή τους τρεις επιπλέον μήνες για την ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με χρηματοοικονομικούς λογαριασμούς των οποίων δικαιούχοι είναι φορολογικοί κάτοικοι άλλου κράτους μέλους. 

Ομοίως, τα κράτη μέλη θα έχουν στη διάθεσή τους τρεις επιπλέον μήνες για την ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με ορισμένες ρυθμίσεις διασυνοριακού φορολογικού σχεδιασμού. 

Η Επιτροπή υποστηρίζει ότι παραμένει προσηλωμένη στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της φοροαποφυγής ενώ το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο ενημερώθηκαν σχετικά με τις παραπάνω προτάσεις. Τέλος, προσβλέπει στην έγκριση αυτών των προτάσεων από τα δύο θεσμικά όργανα το συντομότερο δυνατό ώστε να παρασχεθεί ασφάλεια δικαίου σε όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη.

Related

What's hot? 807047556991468347

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN
"Ο πρωτογενής τομέας είναι η λύση, όχι το πρόβλημα"

FACEBOOK

TWITTER

item