Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: "Σήμερα στείλαμε ένα ισχυρό μήνυμα αλληλεγγύης"

Σε δηλώσεις προέβη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για τα αποτελέσματα της διεθνούς εκδήλωσης δωρητών γι...


Σε δηλώσεις προέβη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για τα αποτελέσματα της διεθνούς εκδήλωσης δωρητών για την Παγκόσμια Αντίδραση στον κορωνοϊό.   

Πιο συγκεκριμένα, η Πρόεδρος ανέφερε τα εξής:

"Είμαι πολύ περήφανη και χαρούμενη που το πολύ σημαντικό αυτό έργο ξεκίνησε με τόση επιτυχία. 

Ο κόσμος επέδειξε εξαιρετική ενότητα για το κοινό καλό. Η συνεισφορά της Ευρώπης ήταν πολύ σημαντική. Σήμερα συγκεντρώσαμε 7,4 δισ. ευρώ, ποσό που, χάρη στην ευνοϊκή για εμάς συναλλαγματική ισοτιμία, αντιστοιχεί σε πάνω από 8 δισ. δολάρια ΗΠΑ. Από αυτά τα 8 δισ. δολάρια, η «Ομάδα Ευρώπη» —δηλαδή η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα κράτη μέλη της— συνεισέφεραν πάνω από 4 δισ. ευρώ. 

Πιστεύω ότι στείλαμε ένα ισχυρό μήνυμα αλληλεγγύης και ενότητας. Αλλά γνωρίζουμε όλοι ότι έχουμε δύσκολο δρόμο μπροστά μας για να νικήσουμε αυτό τον ιό σε παγκόσμιο επίπεδο. 

Ευχαριστώ και πάλι όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχία αυτή! 

Θυμάμαι ακόμη εκείνη την ημέρα στα μέσα Μαρτίου που μου τηλεφώνησε ο φίλος μου, ο Victor Dzau από το Συμβούλιο Παρακολούθησης της Παγκόσμιας Ετοιμότητας. Με έπεισε ότι η Ευρώπη έπρεπε να αναλάβει ηγετικό ρόλο στην πρωτοβουλία αυτή. Ακολούθησαν συναρπαστικές εβδομάδες με σκληρή δουλειά και πολλά τηλεφωνήματα με παγκόσμιους ηγέτες. 

Οφείλω επίσης ένα τεράστιο ευχαριστώ σε πολλούς συναδέλφους στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στις υπηρεσίες τους που εργάστηκαν σκληρά για να καταστεί δυνατή η σημερινή επιτυχία. 

Τώρα, ας κοιτάξουμε μπροστά. Η σημερινή εκδήλωση ήταν μια καλή αφετηρία. 

Η παγκόσμια αντίδραση στον κορονοϊό πρέπει να περιλαμβάνει και την κοινωνία των πολιτών και την παγκόσμια κοινότητα των πολιτών. Αυτό θα είναι το επόμενο ορόσημο του μαραθώνιου που τρέχουμε. Συνεργαζόμαστε ήδη επ’ αυτού με ΜΚΟ και άλλους εταίρους και σύντομα θα έχουμε νέα να ανακοινώσουμε. 

Συνοψίζοντας, η μάχη αυτή θα έχει διάρκεια και η Ευρωπαϊκή Ένωση αναλαμβάνει τις ευθύνες της."

Related

What's hot? 8473874121955341097

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ OLIVER ROPKE

ΑΡΘΡΟ OLIVER ROPKE
"Η διεύρυνση αποτελεί εύλογο βήμα προόδου για την Ευρώπη"

FACEBOOK

TWITTER

item