Κοινή δήλωση Sassoli και Παπαδημούλη, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας

Κοινή δήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας στις 17 Μαΐου πραγματοποίησαν ο Πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Νταβίντ Σ...


Κοινή δήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας στις 17 Μαΐου πραγματοποίησαν ο Πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Νταβίντ Σασόλι και ο Αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και Πρόεδρος στην Ομάδα Υψηλού Επιπέδου του Ευρωκοινοβουλίου για την Ισότητα των φύλων και τη διαφορετικότητα, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Στην κοινή δήλωσή τους επαναλαμβάνουν τη δέσμευση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να καταπολεμήσει κάθε είδους διακρίσεις και υπογραμμίζουν, μεταξύ άλλων πως «το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι ένας ανοιχτός και χωρίς αποκλεισμούς χώρος εργασίας για όλους». 

«Δεν ανεχόμαστε οποιαδήποτε μορφή διάκρισης, παρενόχλησης ή άλλης κακομεταχείρισης του ΛΟΑΤΚΙ προσωπικού» επισημαίνουν και ενθαρρύνουν όλο το προσωπικό του Ευρωκοινοβουλίου να «συμμετάσχει σε εκπαιδευτικά σεμινάρια σχετικά με την επικοινωνία χωρίς αποκλεισμούς, την καταπολέμηση της ασυνείδητης προκατάληψης και με άλλα θέματα που αφορούν τη διαφορετικότητα και την ένταξη». 

Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας

Στις 17 Μαΐου 1990, η ομοφυλοφιλία έπαψε να θεωρείται ασθένεια από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και καθιερώθηκε ως Διεθνής Ημέρα κατά της Ομοφοβίας και της Τρανσφοβίας (International Day Against Homophobia and Transphobia). Στις 19 Ιανουαρίου του 2006, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αναγνώρισε με μεγάλη πλειοψηφία το συμβολισμό της ημέρας αυτής και με ψήφισμά του κάλεσε τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να αναλάβουν δράσεις για την εξάλειψη κάθε μορφής διακρίσεων. 

Ακολουθεί ολόκληρη η κοινή δήλωση (μεταφρασμένη στα ελληνικά): 

"Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας, της Διφοβίας και της Τρανσφοβίας (“IDAHOBIT”), θα θέλαμε να επαναλάβουμε τη δέσμευση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να καταπολεμήσει κάθε είδους διακρίσεις. 

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι ένας ανοιχτός και χωρίς αποκλεισμούς χώρος εργασίας για όλους. Δεν ανεχόμαστε οποιαδήποτε μορφή διάκρισης, παρενόχλησης ή άλλης κακομεταχείρισης του ΛΟΑΤΚΙ προσωπικού.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει δεσμευτεί να χρησιμοποιεί κατάλληλη γλώσσα και απεικονίσεις σε όλες τις καθημερινές επικοινωνίες και έγγραφα. Ενθαρρύνουμε όλο το προσωπικό μας να συμμετάσχει σε εκπαιδευτικά σεμινάρια σχετικά με την επικοινωνία χωρίς αποκλεισμούς, την καταπολέμηση της ασυνείδητης προκατάληψης και με άλλα θέματα που αφορούν τη διαφορετικότητα και την ένταξη. 

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προτρέπει να εορταστεί η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας, της Διφοβίας και της Τρανσφοβίας (“IDAHOBIT”) και να αναλογιστούμε πως μπορούμε όλοι να εργαστούμε για την ευαισθητοποίηση πάνω σε αυτό το θέμα. Επίσης, χαιρετίζουμε την πρόθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να υποβάλλει μια στρατηγική που θα εγγυάται την ισότητα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας σε ολόκληρη την ΕΕ.

Related

What's hot? 2842379244973073705

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ OLIVER ROPKE

ΑΡΘΡΟ OLIVER ROPKE
"Η διεύρυνση αποτελεί εύλογο βήμα προόδου για την Ευρώπη"

FACEBOOK

TWITTER

item