Στήριξη των μικρών νησιών του Αιγαίου από το ΕΚ μετά από παρέμβαση Πέτρου Κόκκαλη

Σε δήλωση στήριξης των μικρών νησιών του Αιγαίου προέβη το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μετά από παρέμβαση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρο...


Σε δήλωση στήριξης των μικρών νησιών του Αιγαίου προέβη το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μετά από παρέμβαση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρου Κόκκαλη, με στόχο αφενός μεν να διασφαλιστεί η αδιάλειπτη συνέχιση του πολύ επιτυχημένου προγράμματος στο οποίο είναι ενταγμένα, αφετέρου δε να διατηρηθεί για αυτά ο προϋπολογισμός της ΚΑΠ τουλάχιστον στα τρέχοντα επίπεδα, χωρίς καμία μείωση. 

Πιο συγκεριμένα, το ΕΚ ζήτησε τα εξής:

Εξόχως Απόκεντρες Περιοχές και Νησιά Αιγαίου 

"Λόγω της γεωγραφικής τους κατάστασης και συγκεκριμένα λόγω της απόστασης, της νησιωτικότητας, του μικρού μεγέθους, της δύσκολης τοπογραφίας και του κλίματος, οι εξόχως απόκεντρες περιοχές, όπως αναφέρεται στο άρθρο 349 ΣΛΕΕ, αντιμετωπίζουν συγκεκριμένα κοινωνικοοικονομικά προβλήματα που σχετίζονται με την προμήθεια τροφίμων και γεωργικών προϊόντων, απαραίτητα για κατανάλωση ή γεωργική παραγωγή. 

Ειδικά μέτρα στον γεωργικό τομέα, για την αντιμετώπιση των δυσκολιών που προκαλούνται από αυτή την ιδιαίτερη κατάσταση, θεσπίστηκαν στον κανονισμό (ΕΕ) αριθ. 228/2013. Επιπλέον, ο καθορισμός ειδικών μέτρων για τη γεωργία υπέρ των μικρών νησιών του Αιγαίου, που θεσπίστηκε βάσει του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 229/2013, αντιμετωπίζει επίσης τα ίδια θέματα, αλλά σε διαφορετική γεωγραφική θέση. 

Η σημασία συγκεκριμένων μέτρων και ευκαιριών σε αυτές τις περιοχές και τα νησιά, δικαιολογεί το επίπεδο ειδικής στήριξης που είναι ζωτικής σημασίας για την επιτυχή εφαρμογή αυτών των μέτρων. 

Ως εκ τούτου, σημειώνοντας τις δημόσιες δεσμεύσεις που είχε αναλάβει προηγουμένως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για αυτές τις περιοχές, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ζητεί να διασφαλιστεί η αδιάλειπτη συνέχιση των πολύ επιτυχημένων προγραμμάτων που εκτελούνται βάσει αυτών των δύο κανονισμών και η διατήρηση, τουλάχιστον, του τρέχοντος επιπέδου στήριξης για αυτές τις περιοχές. Με τον τρόπο αυτό, η ΕΕ θα έδειχνε την αλληλεγγύη και τη δέσμευσή της σε εκείνες τις περιοχές και τα νησιά που αντιμετωπίζουν συγκεκριμένα μειονεκτήματα."

Related

What's hot? 3575923481268347202

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN
"Ο πρωτογενής τομέας είναι η λύση, όχι το πρόβλημα"

FACEBOOK

TWITTER

item