Πανευρωπαϊκό κάλεσμα για μία οικολογική και δίκαιη μετάβαση

Ανοιχτή επιστολή προς την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τους αρχηγούς των κρατών-μελών συνυπογράφει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ...


Ανοιχτή επιστολή προς την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τους αρχηγούς των κρατών-μελών συνυπογράφει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και επικεφαλής της κίνησης ΚΟΣΜΟΣ, Πέτρος Κόκκαλης μαζί με περισσότερους από 700 νέους ακτιβιστές, κλιματικούς επιστήμονες, οικονομολόγους, επιχειρηματίες και πολιτικούς από τα 27 κράτη μέλη της ΕΕ, για ένα πράσινο σχέδιο ανάκαμψης για τη χρηματοδότηση μιας οικολογικής και δίκαιης μετάβασης

"Για να κερδίσουμε τη μάχη για το κλίμα, σας καλούμε επισήμως να συμπεριλάβετε, ως έναν από τους κύριους πυλώνες του σχεδίου ανάκαμψης που έχετε ανακοινώσει, αξιόπιστες λύσεις για τη χρηματοδότηση μιας πραγματικής Πράσινης Συμφωνίας". 

Tρία μέτρα θα κινητοποιήσουν επαρκείς πόρους για τη χρηματοδότηση μιας δίκαιης μετάβασης. 

Πρώτον, απαγόρευση όλων των επενδύσεων και των επιδοτήσεων στον τομέα των ορυκτών καυσίμων, εκτιμώντας ότι αυτό θα ελευθερώσει περισσότερα από 112 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως. 

Δεύτερον, διοχέτευση του ποσού από την ΕΚΤ που θα διατεθεί στο πλαίσιο της ποσοτικής χαλάρωσης έναντι του κλίματος και της απασχόλησης, ιδίως για να «τροφοδοτήσει μια πραγματική Τράπεζα Κλίματος και Βιοποικιλότητας» που θα καθιστούσε δυνατή την κινητοποίηση 300 δισεκατομμυρίων ευρώ ανά έτος με τη μορφή άτοκων δανείων που χορηγούνται στα κράτη μέλη. 

Τρίτον, υποστήριξη της δημιουργίας ενός ευρωπαϊκού φόρου 5% στα κέρδη των μεγάλων εταιρειών. Σε συνδυασμό με άλλους ιδίους πόρους, αυτός ο φόρος θα οδηγούσε σε 100 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως για να τροφοδοτήσει τον «πραγματικό προϋπολογισμό της ΕΕ για τη κλιματική βιοποικιλότητα». 

Μέχρι σήμερα, αυτή η έκκληση έχει ήδη υπογραφεί από περισσότερους από ένα εκατομμύριο πολίτες.

Related

What's hot? 2907917512814596992

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item