Ερώτηση Παπαδάκη προς την Κομισιόν για τις εξελίξεις στη Λιβύη

Ερώτηση με επίκεντρο τα τεκταινόμενα στη Λιβύη και την επιχείρηση "IRINI", κατέθεσε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης ...


Ερώτηση με επίκεντρο τα τεκταινόμενα στη Λιβύη και την επιχείρηση "IRINI", κατέθεσε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης προς τον Ύπατο Εκπρόσωπο Εξωτερικής Πολιτικής της ΕΕ Ζ. Μπορέλ. Με την ερώτησή του ο ευρωβουλευτής επιδιώκει να αναδείξει ''τους εντεινόμενους ανταγωνισμούς'' στην ευρύτερη περιοχή με επίκεντρο τη Λιβύη, την ''ανάπτυξη ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών'', με ενίσχυση της επιθετικότητας της αστικής τάξης της Τουρκίας και ''τον επικίνδυνο ρόλο της στρατιωτικής επιχείρησης ΙRΙΝΙ από την ΕΕ''.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Παπαδάκης στην ερώτηση που κατέθεσε αναφέρει τα παρακάτω:

"Με τη στήριξη της ΕΕ και των κυβερνήσεών της συνεχίζονται οι ιμπεριαλιστικές πολεμικές επιχειρήσεις στη Λιβύη που έχουν κοστίσει τη ζωή σε χιλιάδες ανθρώπους, έχουν οδηγήσει στην προσφυγιά ακόμα περισσότερους. Το ανυπόστατο σύμφωνο που προωθεί τις απαράδεκτες αξιώσεις της Τουρκίας στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Μεσογείου συνυπογράφεται από την κυβέρνηση Ερντογάν όπως και τη δοτή κυβέρνηση Σάρατζ που στηρίζεται από την ΕΕ.

Η δε επιχείρηση της ΕΕ με το ψευδεπίγραφο όνομα «IRINI» και με την ενεργή συμμετοχή και της ελληνικής κυβέρνησης νομιμοποιεί και με την παρουσία της δίνει “πράσινο φως” στην ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων, τη μεταφορά όπλων στην ευρύτερη περιοχή, την κλιμάκωση των ανταγωνισμών με επίδικο τον έλεγχο των πηγών της ενέργειας και των δρόμων μεταφοράς της από τα ευρωπαϊκά μονοπώλια. Το πρόσφατο περιστατικό της εντολής διακοπής ελέγχου ύποπτου πλοίου που συνοδευόταν από τουρκικές φρεγάτες από το διοικητή της επιχείρησης επιβεβαιώνει τη στήριξη που παρέχουν ΕΕ και ΗΠΑ στην επέμβαση της Τουρκίας τόσο στη Λιβύη όσο και στη Συρία, θεωρώντας την άλλωστε “στρατηγικό εταίρο”.

Αυτή η επικίνδυνη κατάσταση καταρρίπτει τους ισχυρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης ότι η συμμετοχή της χώρας στους επικίνδυνους για τους λαούς ευρωνατοϊκούς σχεδιασμούς κι η γεωστρατηγική αναβάθμιση της ελληνικής αστικής τάξης θα βάλει φρένο στις τουρκικές αξιώσεις και αφήνει έκθετους όσους καλλιεργούν τον εφησυχασμό. Αποδεικνύει ότι η ΕΕ, το ΝΑΤΟ κι οι ΗΠΑ κάνουν συστηματικά τις πλάτες στην Τουρκία προκειμένου με ανταλλάγματα επώδυνα για τους λαούς όπως ανατροπές σε σύνορα, κυριαρχικά δικαιώματα, και πολεμική εμπλοκή να την αποσπάσουν από την επιρροή της Ρωσίας.

Με βάση τα παραπάνω, πώς τοποθετείται ο Ύπατος Εκπρόσωπος Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας/Αντιπρόεδρος της Επιτροπής στο ότι με μεγάλη ευθύνη της ΕΕ και των κυβερνήσεών της:

- συνεχίζονται οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στη Λιβύη σε βάρος του λαού της και των λαών των γύρω περιοχών;

- η Τουρκία που έχει υπογράψει το αυθαίρετο τουρκολιβυκό σύμφωνο θεωρείται «στρατηγικός εταίρος» της ΕΕ, ενώ την ίδια ώρα εντείνει την επιθετικότητά της και τις κάθε είδους παραβιάσεις μέσα στα όρια της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και πραγματοποιώντας γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ;

- η λεγόμενη επιχείρηση IRINI που δραστηριοποιείται με πρόσχημα το εμπάργκο διακίνησης όπλων στη Λιβύη και υποτίθεται ότι θα συνέβαλε στον τερματισμό των επιχειρήσεων αποδεικνύεται ότι υποδαυλίζει τη διαιώνιση των πολεμικών συγκρούσεων;"

Related

What's hot? 5772063160443199660

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN
"Ο πρωτογενής τομέας είναι η λύση, όχι το πρόβλημα"

FACEBOOK

TWITTER

item