Πρόσθετη στήριξη του αμπελοοινικού τομέα στην ΕΕ με πρωτοβουλία Κεφαλογιάννη-Ασημακοπούλου

Με πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και παρέμβαση των ευρωβουλευτών Μανώλη Κεφαλογιάννη και Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου, η Επιτ...


Με πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και παρέμβαση των ευρωβουλευτών Μανώλη Κεφαλογιάννη και Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου, η Επιτροπή Γεωργίας, μετά την απόρριψη των προτάσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ως ανεπαρκείς, διεκδίκησε και πέτυχε την έκδοση νέου συμπληρωματικού πακέτου στήριξης των αμπελουργών και των οινοποιών. Σύμφωνα με το ΕΛΚ, το νέο πακέτο μέτρων περιλαμβάνει ισχυρότερα, καλά χρηματοδοτούμενα και αποτελεσματικότερα μέτρα για τη στήριξη του αμπελοοινικού κλάδου.

Παράλληλα, ικανοποιεί πάγια αιτήματα του πληττόμενου από την πανδημία αμπελοοινικού κλάδου, όπως αυτά είχαν εκφραστεί στην κοινή επιστολή των φορέων του (ΕΔΟΑΟ, ΣΕΟ, ΚΕΟΣΟΕ)από τις 6 Μαΐου.

Ειδικότερα τα νέα μέτρα που υιοθετήθηκαν αφορούν: 

• Αυξημένα ποσοστά συγχρηματοδότησης για την προώθηση, την πράσινη συγκομιδή και την αναδιάρθρωση.
• Την παράταση της περιόδου φύτευσης για το έτος 2020 έως τον Ιούλιο του 2021.
• Την ενεργοποίηση του μέτρου του άρθρου 222 ώστε να επιτρέπεται στους ενδιαφερόμενους να εγκρίνουν συμφωνίες σχετικά με τις απαιτήσεις ποιότητας και την κοινή προώθηση.
• Πληρωμές για τα μέτρα κρίσης του αμπελουργικού τομέα από τον προϋπολογισμό του 2021, εάν δεσμευτούν πριν τις 15 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με την κοινοβουλευτική ομάδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, αυτές οι "ουσιαστικές βελτιώσεις" θα βοηθήσουν αποφασιστικά τον πολύ σημαντικό αμπελοοινικό κλάδο σε αυτή την δύσκολη περίοδο της κρίσης.

Related

What's hot? 8627670021393426951

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN
"Ο πρωτογενής τομέας είναι η λύση, όχι το πρόβλημα"

FACEBOOK

TWITTER

item