Εμβόλιο κατά του COVID-19: η ΕΤΕπ χρηματοδοτεί την BioNTech με 100 εκατ. ευρώ

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) και η εταιρεία ανοσοθεραπείας BioNTech SE υπέγραψαν συμφωνία χρηματοδότησης ύψους 100 εκατ. ευ...


Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) και η εταιρεία ανοσοθεραπείας BioNTech SE υπέγραψαν συμφωνία χρηματοδότησης ύψους 100 εκατ. ευρώ για τη στήριξη του BNT162, του προγράμματος της εταιρείας για την ανάπτυξη εμβολίου κατά της νόσου COVID-19. 

Η BioNTech είναι η πρώτη ευρωπαϊκή εταιρεία που μπαίνει στη φάση των κλινικών δοκιμών, έχοντας ξεκινήσει κλινική δοκιμή στη Γερμανία τον Απρίλιο και στις Ηνωμένες Πολιτείες στις αρχές Μαΐου. Η χρηματοδότηση της ΕΤΕπ υποστηρίζεται από την πρωτοβουλία InnovFin του προγράμματος «Ορίζων 2020» και από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων. Η συμφωνία θα χρηματοδοτήσει και την επέκταση της παραγωγικής ικανότητας της εταιρείας. 

Η κ. Μαρίγια Γκαμπριέλ, Επίτροπος Καινοτομίας, Έρευνας, Πολιτισμού, Εκπαίδευσης και Νεολαίας δήλωσε σχετικά: "Στο πλαίσιο των προσπαθειών μας κατά της διασποράς του κορονοϊού, έχουμε μπει αποφασιστικά στον παγκόσμιο αγώνα δρόμου για την ανακάλυψη ενός αποτελεσματικού και ασφαλούς εμβολίου το συντομότερο δυνατόν. Για τον σκοπό αυτό, πρόσφατα δρομολογήσαμε την πρωτοβουλία Παγκόσμια Αντίδραση στον Κορονοϊό και ταυτόχρονα κινητοποιήσαμε σημαντική χρηματοδότηση μέσω του προγράμματος «Ορίζων 2020» για ερευνητικά έργα που αποσκοπούν στην ανάπτυξη προφυλακτικού και θεραπευτικού εμβολίου. Χαίρομαι ιδιαίτερα που σήμερα, μαζί με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, επεκτείνουμε τη στήριξή μας προς την BioNTech. Πρόκειται για ένα ακόμη βήμα προς την επίτευξη του στόχου μας για τη δημιουργία ενός καθολικά προσβάσιμου εμβολίου".

Related

What's hot? 5486046344561961904

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN
"Ο πρωτογενής τομέας είναι η λύση, όχι το πρόβλημα"

FACEBOOK

TWITTER

item