Δ. Παπαδημούλης: "Να υπερασπίσουμε στον προϋπολογισμό του 2021 την ανάγκη ενίσχυσης της Συνοχής"

Ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Παπαδημούλης ...


Ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Παπαδημούλης, μίλησε στη συνεδρίαση της Επιτροπής Περιφερειακής Πολιτικής του Ευρωκοινοβουλίου (REGI) εκ μέρους της Ευρωομάδας της Αριστεράς, στη συζήτηση Ανταλλαγής απόψεων για τον Γενικό Προϋπολογισμό της ΕΕ, για το έτος 2021. 

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη, λόγω των έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί για αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού. 

Στην ομιλία του, ο Δημήτρης Παπαδημούλης είπε τα εξής: 

"Ευχαριστώ κε Πρόεδρε. 

Η δουλειά που έχει κάνει η εισηγήτρια είναι μια καλή βάση για το σχέδιο γνωμοδότησης, νομίζω όμως ότι χρειάζεται βελτιώσεις. Συμμερίζομαι πλήρως όσα είπε προηγουμένως η σκιώδης εισηγήτρια από την ομάδα των Πρασίνων. Θα καταθέσουμε και εμείς τροπολογίες σε αυτό το μήκος κύματος και με αυτή την κατεύθυνση. 

Θα ήθελα εδώ να προσθέσω, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, ότι πριν λίγες μέρες, εγκρίναμε με ευρύτατη πλειοψηφία στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κατευθυντήριες γραμμές για το πώς πρέπει να είναι ο προϋπολογισμός για το 2021. 

Και νομίζω ότι ως Επιτροπή για την Περιφερειακή Πολιτική, οφείλουμε και σε αυτή τη γνωμοδότηση να αποτυπώσουμε αυτές τις προτεραιότητες που ψηφίσαμε όλοι μαζί στην Ολομέλεια. Γιατί ο προϋπολογισμός για το 2021 είναι ένας σημαντικός προϋπολογισμός, γιατί είναι ο πρώτος του νέου πολυετούς –επταετούς- προϋπολογισμού 2021-2027. Και εμείς πρέπει να υπερασπίσουμε σε αυτόν τον προϋπολογισμό, σε αυτή την εναρκτήρια χρονιά της νέας περιόδου, τις πολιτικές για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, αλλά και την ανάγκη, η πολιτική για τη Συνοχή -κοινωνική, εδαφική περιφερειακή- να ενισχυθεί αντί να αποδυναμωθεί. 

Και θέλω να σημειώσω ότι για τον Πολυετή Προϋπολογισμό, δυστυχώς η πρόταση της Κομισιόν οδηγεί σε περικοπές στην πολιτική Συνοχής, έναντι όσων είχε προτείνει η ίδια η Κομισιόν το 2018. 

Και έχουμε και μια αρνητική εμπειρία, όπου τα κονδύλια για τη Συνοχή, χρησιμοποιούνται συχνά σαν ένα “καλάθι” απ’ όπου αφαιρούνται ποσά για να χρηματοδοτούν νέες προτεραιότητες. 

Θα καταθέσουμε λοιπόν τροπολογίες στο σχέδιο γνωμοδότησης, που να ενισχύουν την πολιτική Συνοχής, καθώς είναι μια εμβληματική πολιτική, πάρα πολύ σημαντική αυτή την περίοδο, που οι κοινωνίες μας και οι οικονομίες μας δοκιμάζονται από πολύ μεγάλη ύφεση και έξαρση της ανεργίας και των ανισοτήτων - και μέσα στα κράτη μέλη και ανάμεσα σε αυτά. 

Ευχαριστώ."

Related

What's hot? 2511023817887594770

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ OLIVER ROPKE

ΑΡΘΡΟ OLIVER ROPKE
"Η διεύρυνση αποτελεί εύλογο βήμα προόδου για την Ευρώπη"

FACEBOOK

TWITTER

item