Η ΕΕ δίνει 22,7 εκατομμύρια ευρώ σε ευάλωτα άτομα στην Παλαιστίνη

Σήμερα, η ΕΕ ανακοίνωσε ότι θα διαθέσει 22,7 εκατομμύρια ευρώ σε ανθρωπιστική βοήθεια για τα πλέον ευάλωτα άτομα στην Παλαιστίνη, που α...


Σήμερα, η ΕΕ ανακοίνωσε ότι θα διαθέσει 22,7 εκατομμύρια ευρώ σε ανθρωπιστική βοήθεια για τα πλέον ευάλωτα άτομα στην Παλαιστίνη, που απειλούνται όλο και περισσότερο από τη βία, τις σοβαρές δυσχέρειες και την έλλειψη βασικών υπηρεσιών. Η ανθρωπιστική κρίση στη Δυτική Όχθη και τη Λωρίδα της Γάζας, η οποία έχει ήδη επηρεαστεί από τους περιορισμούς μετακίνησης πριν από την πανδημία της COVID-19, έχει επιδεινωθεί από τον κορονοϊό. 

Ο Επίτροπος Γιάνες Λέναρτσιτς, αρμόδιος για τη διαχείριση κρίσεων, δήλωσε: «Σε αυτούς τους πολύ δύσκολους καιρούς, η ΕΕ έχει δεσμευτεί να βοηθήσει τους ευάλωτους Παλαιστίνιους να αντιμετωπίσουν τις απειλές για τη ζωή τους και τα μέσα διαβίωσής τους. Ως μακροχρόνιος χορηγός ανθρωπιστικής βοήθειας που έχει δεσμευτεί για τη στήριξη των πλέον ευάλωτων ατόμων της Παλαιστίνης, η ΕΕ εξακολουθεί να παρέχει βοήθεια σε κρίσιμους τομείς, όπως η υγειονομική περίθαλψη, η εκπαίδευση και η ασφάλεια των υδάτων. Οι σοβαρές παραβιάσεις του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου, που έχουν ως αποτέλεσμα την αναγκαστική εκτόπιση αμάχων και οι οποίες συχνά δεν επιτρέπουν στους πολίτες να έχουν πρόσβαση σε βασικές υπηρεσίες και μέσα διαβίωσης, πρέπει να σταματήσουν»

Από τα 2,4 εκατομμύρια των Παλαιστινίων που χρειάζονται ανθρωπιστική βοήθεια, 1,5 εκατομμύριο ζουν σε καθεστώς αποκλεισμού της Λωρίδας της Γάζας, όπου οι συνθήκες διαβίωσης επιδεινώνονται διαρκώς. Με αυτά τα πρόσθετα κονδύλια, η ΕΕ παρέχει οικονομική βοήθεια σε ευάλωτες οικογένειες, προσφέροντας ασφαλή εκπαίδευση για τα παιδιά και περίθαλψη στους τραυματίες που δεν μπορούν να εξέλθουν από τη Γάζα για εξειδικευμένη περίθαλψη.

Related

What's hot? 6355489668114079114

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item