Το θέμα της τουρκικής επιθετικότητας θέτουν οι ευρωβουλευτές της ΝΔ στην αυριανή Ολομέλεια του ΕΚ

Εν όψει της αυριανής έκτακτης Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το Ταμείο Ανάκαμψης και το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο 2021...


Εν όψει της αυριανής έκτακτης Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το Ταμείο Ανάκαμψης και το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο 2021-2027 και λαμβάνοντας υπόψη τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο, συνεδρίασε σήμερα, με πρωτοβουλία του Αντιπροέδρου της Κ.Ο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Ευάγγελου Μεϊμαράκη, η Κ.Ο της ΝΔ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. 

Οι ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής επισημαίνοντας ωστόσο ότι αν και δεν επετεύχθη πλήρως ο στόχος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το ύψος του Δημοσιονομικού Πλαισίου, είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι εισακούστηκε το αίτημα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ώστε το Ταμείο Ανάκαμψης να περιλαμβάνει κυρίως επιδοτήσεις. 

Όσον αφορά στην κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας στο Αιγαίο, οι ευρωβουλευτές υπογράμμισαν ότι ο Ερντογάν συνεχίζει επί μακρόν επιθετική πολιτική κατά της Ελλάδος και της Κύπρου, παραβιάζοντας κατάφορα τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και στρεφόμενος τελικά εναντίον της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Οι ευρωβουλευτές βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με τα αρμόδια Υπουργεία. Αποφάσισαν στην αυριανή Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, να θέσουν το θέμα της τουρκικής επιθετικότητας μετέχοντας με φυσική παρουσία και ομιλία. Η Κ.Ο της ΝΔ στο Ευρωκοινοβούλιο θα εκπροσωπηθεί από την ευρωβουλευτή Μαρία Σπυράκη.

Related

What's hot? 9007433352356710923

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN
"Ο πρωτογενής τομέας είναι η λύση, όχι το πρόβλημα"

FACEBOOK

TWITTER

item