Πρωτοβουλία Καλλιτεχνών - Καλλιτεχνικών Φορέων για το Εθνικό Θέατρο Ρόδου

Μια νέα Πρωτοβουλία Καλλιτεχνών - Καλλιτεχνικών Φορέων για το Εθνικό Θέατρο Ρόδου συστήθηκε πρόσφατα με την πρόθεση να ενωθούν, αρχικά...


Μια νέα Πρωτοβουλία Καλλιτεχνών - Καλλιτεχνικών Φορέων για το Εθνικό Θέατρο Ρόδου συστήθηκε πρόσφατα με την πρόθεση να ενωθούν, αρχικά, καλλιτέχνες από το χώρο των Παραστατικών Τεχνών: της Μουσικής, του Χορού, του Θεάτρου και του Κινηματογράφου, σε μία κοινή προσπάθεια, ώστε η φωνή και η άποψη τους, ως προς την αποκατάσταση, επαναλειτουργία και χρήση του Εθνικού Θεάτρου, να ληφθεί υπόψη στον τελικό σχεδιασμό της μελέτης του, για την κάλυψη των καλλιτεχνικών αναγκών του τόπου. 

Οι ίδιοι οι δημιουργοί: Χορευτές, Χορογράφοι, Μουσικοί, Ερμηνευτές, Σκηνοθέτες, Σκηνογράφοι, Ηθοποιοί, Κινηματογραφιστές, Μαέστροι, Συνθέτες, Μηχανικοί Ήχου Θεάτρων, Φωτιστές, προτίθενται να συνεισφέρουν στη σωστή επιστημονική και τεχνική αποκατάσταση του Θεάτρου ώστε να δημιουργηθούν οι κατάλληλοι χώροι για να φιλοξενούνται εκδηλώσεις υψηλού επιπέδου. 

Οι άνθρωποι των Παραστατικών Τεχνών της Ρόδου θέλησαν να πιάσουν το νήμα από εκεί που σταμάτησε και να συνεχίσουν τις προσπάθειες ώστε να αποκτήσει η Ρόδος και πάλι το Θέατρο της. Το ιστορικό αυτό Θέατρο, αρχικά με το όνομα Teatro Puccini που δόθηκε προς τιμήν ενός από του μεγαλύτερους Ιταλούς Συνθέτες της Όπερας, παραμένει κλειστό σχεδόν 14 χρόνια, με αποτέλεσμα όχι μόνο την φθορά του αλλά και την υποβάθμιση των πολιτιστικών δρώμενων που δεν έχουν τον κατάλληλο χώρο να πραγματοποιηθούν. 

Στις 17 Ιουλίου, αντιπρόσωποι της πρωτοβουλίας συναντήθηκαν με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Στέφανο Δράκο και ενημερώθηκαν για την πορεία των εργασιών του Εθνικού Θεάτρου.

Related

What's hot? 883570514664552432

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item