Υπερψηφίστηκε η γνωμοδότηση Κόκκαλη από την επιτροπή Περιβάλλοντος

Την γνωμοδότηση που συνέταξε ο ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Πέτρος Κόκκαλης , για το Επενδυτικό Σχέδιο Βιώσιμης Ευρώπης ...


Την γνωμοδότηση που συνέταξε ο ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Πέτρος Κόκκαλης, για το Επενδυτικό Σχέδιο Βιώσιμης Ευρώπης (SEIP), υπερψήφισε σήμερα η Επιτροπή Περιβάλλοντος (ENVI) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. 

Με ψήφους 42 υπέρ και 35 κατά, πραγματοποιήθηκε έτσι ένα σημαντικό πρώτο βήμα ώστε να εξασφαλιστούν τα χρηματοδοτικά εργαλεία και η στρατηγική των επενδύσεων που απαιτούνται, για να συγκροτηθεί μια καλύτερη και δικαιότερη Ευρώπη. 

Ο Πέτρος Κόκκαλης, λίγη ώρα μετά την υπερψήφιση της γνωμοδότησης, υπογράμμισε πως «είναι ένα πολύ θετικό βήμα, προς τη σωστή κατεύθυνση, το γεγονός ότι η προοδευτική συμμαχία επιτυγχάνει σήμερα την πλειοψηφία, για την πράσινη μετάβαση, στην επιτροπή περιβάλλοντος». 

Το Επενδυτικό Σχέδιο Βιώσιμης Ευρώπης, είναι στην ουσία ο πυλώνας επενδύσεων της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας. Θα κινητοποιήσει τουλάχιστον 1 τρισεκατομμύριο ευρώ σε επενδύσεις κατά την επόμενη δεκαετία, με στόχο να πραγματοποιηθεί μια δίκαιη μετάβαση προς μια βιώσιμη κοινωνία.

Related

What's hot? 4205245685337664474

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN
"Ο πρωτογενής τομέας είναι η λύση, όχι το πρόβλημα"

FACEBOOK

TWITTER

item