Η Επιτροπή ξεκινάει δημόσια διαβούλευση για τις υπεράκτιες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

Η Επιτροπή ξεκίνησε δημόσια διαβούλευση σχετικά με τη μελλοντική στρατηγική της ΕΕ για τις υπεράκτιες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, η οπ...


Η Επιτροπή ξεκίνησε δημόσια διαβούλευση σχετικά με τη μελλοντική στρατηγική της ΕΕ για τις υπεράκτιες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, η οποία θα εγκριθεί εντός του τρέχοντος έτους. 

Η στρατηγική θα στηρίξει την ανάπτυξη και την ενσωμάτωση των υπεράκτιων πηγών στο ενεργειακό μείγμα της ΕΕ, στηρίζοντας τους κλιματικούς μας στόχους για το 2030 και το 2050. Η στρατηγική θα περιγράφει μια νέα προσέγγιση για την αξιοποίηση του υπεράκτιου δυναμικού ανανεώσιμης ενέργειας της Ευρώπης με βιώσιμο τρόπο και χωρίς αποκλεισμούς και θα συμβάλει στην υπέρβαση των υφιστάμενων εμποδίων. 

Πρόκειται για σημαντικό τμήμα της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας και της δέσμης μέτρων ανάκαμψης NextGenerationEU, καθώς θα συμβάλει στη δημιουργία θέσεων εργασίας και στην τόνωση των επενδύσεων, καθώς εφαρμόζουμε καθαρές νέες τεχνολογίες σε όλη την ΕΕ. Η ενίσχυση της εγχώριας παραγωγής ενέργειας θα συμβάλει στην παροχή οικονομικά προσιτής ενέργειας στους πολίτες μας και θα ενισχύσει την ανθεκτικότητα και την ασφάλεια του εφοδιασμού της Ευρώπης. 

Η Επίτροπος Ενέργειας κ. Κάντρι Σίμσον, δήλωσε σχετικά: "Για να επιτύχουμε κλιματική ουδετερότητα έως το 2050, πρέπει να εικοσαπλασιάσουμε την υπεράκτια παραγωγή ενέργειας στην ΕΕ. Για τον σκοπό αυτό πρέπει να καταστεί ευκολότερη η δημιουργία μεγάλης κλίμακας υπεράκτιων αιολικών πάρκων με περιβαλλοντικά βιώσιμο τρόπο. Πρέπει επίσης να αξιοποιήσουμε το δυναμικό άλλων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, όπως η υπεράκτια ηλιακή ενέργεια, καθώς και τις νέες ευκαιρίες που προσφέρουν η παλιρροϊκή και η ωκεάνια ενέργεια"

 Η δημόσια διαβούλευση θα διαρκέσει έως τις 24 Σεπτεμβρίου.

Related

What's hot? 540049913768214754

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN
"Ο πρωτογενής τομέας είναι η λύση, όχι το πρόβλημα"

FACEBOOK

TWITTER

item