Η "Ευρωπαϊκή συνεργασία και ενδυνάμωση των γυναικών προσφύγων" στο Γαλλικό Ινστιτούτο

Εν όψει της εκδήλωσης «Η νεολαία που καινοτομεί» της 1ης Οκτωβρίου 2020, αφιερωμένης στην επιχειρηματικότητα των γυναικών προσφύγων, το...


Εν όψει της εκδήλωσης «Η νεολαία που καινοτομεί» της 1ης Οκτωβρίου 2020, αφιερωμένης στην επιχειρηματικότητα των γυναικών προσφύγων, το The Cube και το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος προτείνουν μία εισαγωγική διαδικτυακή συζήτηση υπό τον τίτλο "Ευρωπαϊκή συνεργασία και ενδυνάμωση (empowerment) των γυναικών προσφύγων: ανταλλαγή γαλλικών και ελληνικών εμπειριών" την Τετάρτη 9 Ιουλίου στις 19.00.

Η συζήτηση αφορά την ευρωπαϊκή συνεργασία στον τομέα της ενδυνάμωσης των γυναικών αυτών, από τις προσφυγικές δομές μέχρι την ένταξή τους στον κοινωνικό ιστό της χώρας υποδοχής. 

Η συνάντηση αυτή, η δεύτερη του κύκλου "Φύλο και μετανάστευση", θα αποτελέσει αφορμή για την ανάδειξη συγκεκριμένων διακρατικών δράσεων, εστιάζοντας σε προγράμματα που υλοποιήθηκαν από Έλληνες και Γάλλους εταίρους. 

Αναλογιζόμενοι την πρόκληση που αποτελεί η αυτοεξουσιότητα, ιδίως όταν η πορεία κρύβει πολλά εμπόδια, το ερώτημα της συνεργασίας, της δεκτικότητας του άλλου και της συλλογικής εργασίας βρίσκεται, περισσότερο από ποτέ, στο επίκεντρο του προβληματισμού. Η άτυπη αυτή συζήτηση που αποσκοπεί στην ενεργή συμμετοχή του κοινού, θα διεξαχθεί κατ’εξαίρεση, στα αγγλικά. 

Με τη συμμετοχή της Μαρίας Καλαφάτη (The Cube), μέσα από το πρόγραμμα εικονικών Meetup 
"Guests@home" και των Clara Malkassian, Δρ. Ασπασίας Θεοδοσίου και Πολυξένης Κοντοδιάκου.

Related

What's hot? 8976345150505462239

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item