Με ευρεία πλειοψηφία εγκρίθηκε το Σχέδιο Δράσης για την Ισότητα των Φύλων του Δ. Παπαδημούλη

Με ευρεία πλειοψηφία εγκρίθηκε από τα μέλη του Προεδρείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου το Σχέδιο Δράσης για την Ισότητα των Φύλων , ...


Με ευρεία πλειοψηφία εγκρίθηκε από τα μέλη του Προεδρείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου το Σχέδιο Δράσης για την Ισότητα των Φύλων, το οποίο παρουσίασε ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Πρόεδρος στην Ομάδα Υψηλού Επιπέδου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Ισότητα των Φύλων και τη Διαφορετικότητα, Δημήτρης Παπαδημούλης

Το Σχέδιο Δράσης για την Ισότητα των Φύλων αποσκοπεί μεταξύ άλλων, στη βελτίωση της κάθετης και οριζόντιας εκπροσώπησης των φύλων, στην εξασφάλιση μηδενικής ανοχής στην παρενόχληση, στην ενσωμάτωση της διάστασης του φύλου στον προϋπολογισμό του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και διαμορφώθηκε από τον Έλληνα Αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σε συνεργασία με τους άλλους Αντιπροέδρους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, τα μέλη της Ομάδας Υψηλού Επιπέδου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Ισότητα των Φύλων και τη Διαφορετικότητα και την Πρόεδρο της Επιτροπής για τα Δικαιώματα των Γυναικών και την Ισότητα των Φύλων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Έβελιν Ρέγκνερ.

Αναφερόμενος στην έγκριση του Σχεδίου Δράσης ο Δημήτρης Παπαδημούλης δήλωσε τα εξής: 

"Με το προσωπικό του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και την Επιτροπή για τα Δικαιώματα των Γυναικών και Ισότητας των Φύλων εργαζόμαστε για να παρέχουμε ισότιμη πρόσβαση και συμμετοχή για όλα τα φύλα, σημειώνοντας πρόοδο για την επίτευξη αυτού του στόχου μέσω πολιτικών διεργασιών, διαδικασιών και δράσεων. Η έγκριση με ευρεία πλειοψηφία του Σχεδίου Δράσης για την Ισότητα των Φύλων αποτελεί ένα σημαντικό και αισιόδοξο βήμα για την ενσωμάτωση της διάστασης του φύλου σε όλα τα επίπεδα και στάδια, καθώς και στο σύνολο των δραστηριοτήτων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου". 

Σημειώνεται πως η Έκθεση για την Ισότητα των Φύλων που είχε παρουσιάσει ο κ. Παπαδημούλης στο Προεδρείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με την ιδιότητα του Αρμόδιου Αντιπροέδρου είχε εγκριθεί ομόφωνα το 2017.

Related

What's hot? 5633066810170135933

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ OLIVER ROPKE

ΑΡΘΡΟ OLIVER ROPKE
"Η διεύρυνση αποτελεί εύλογο βήμα προόδου για την Ευρώπη"

FACEBOOK

TWITTER

item