Η BRITE HELLAS στις 64 νεοσύστατες επιχειρήσεις που λαμβάνουν 307 εκατ. ευρώ

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Καινοτομίας (ΕΣΚ) χορήγησε πάνω από 307 εκατομμύρια ευρώ σε 64 καινοτόμους νεοσύστατες και μικρομεσαίες επιχειρ...


Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Καινοτομίας (ΕΣΚ) χορήγησε πάνω από 307 εκατομμύρια ευρώ σε 64 καινοτόμους νεοσύστατες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις που συμβάλλουν στην επίτευξη των στόχων της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας και του Σχεδίου Ανάκαμψης για την Ευρώπη. 

Οι επιλεγείσες προτάσεις, μεταξύ των οποίων και η BRITE HELLAS, περιλαμβάνουν από πρωτοπόρες λύσεις για την αυτοκινητοβιομηχανία, την αεροδιαστημική και τη ναυτιλία μέχρι προηγμένα υλικά και τεχνολογίες του Διαδικτύου των Πραγμάτων.  

Η κ. Μαρίγια Γκαμπριέλ, Επίτροπος Καινοτομίας, Έρευνας, Πολιτισμού, Εκπαίδευσης και Νεολαίας δήλωσε σχετικά: «Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Καινοτομίας στηρίζει επιχειρηματίες που έχουν όραμα και βρίσκουν ρηξικέλευθες λύσεις για την αντιμετώπιση επειγουσών κοινωνικών και περιβαλλοντικών προκλήσεων, συμβάλλοντας στην Πράσινη Συμφωνία και στο σχέδιο ανάκαμψης για την Ευρώπη. Αυτές οι νεοσύστατες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις αναμένεται να επεκταθούν δημιουργώντας θέσεις εργασίας και ανάπτυξη και καθιστώντας την Ευρώπη παγκόσμιο πρωτοπόρο στις πράσινες τεχνολογίες και λύσεις. Είμαι επίσης υπερήφανη για την ενισχυμένη συμμετοχικότητα, καθώς έχουμε περισσότερες καινοτόμους γυναίκες και γεωγραφική κάλυψη όλης της Ευρώπης»

Πάνω από το ένα τρίτο των επιλεγεισών εταιρειών διοικούνται από γυναίκες διευθύνουσες συμβούλους. Πρόκειται για μεγάλη αύξηση (τριπλασιασμό) σε σχέση με προηγούμενους γύρους χρηματοδότησης του ΕΣΚ. Η αύξηση αυτή κατέστη δυνατή χάρη σε ένα πιλοτικό μέτρο που θεσπίστηκε για πρώτη φορά στη χρηματοδότηση του ΕΣΚ, σύμφωνα με το οποίο τουλάχιστον το ένα τέταρτο των εταιρειών που καλούνται στις τελικές συνεντεύξεις πρέπει να έχουν γυναίκες διευθύνουσες συμβούλους. Οι εταιρείες είναι εγκατεστημένες σε μεγάλο αριθμό χωρών, μεταξύ των οποίων και 17 κράτη μέλη της ΕΕ, γεγονός που προσδίδει στη συγκεκριμένη προκήρυξη του ΕΣΚ την ευρύτερη μέχρι στιγμής γεωγραφική εκπροσώπηση. 

Επιπλέον, το ΕΣΚ απένειμε 562 σφραγίδες αριστείας της Πράσινης Συμφωνίας σε νεοσύστατες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες βάσει αξιολόγησης κρίθηκε ότι αξίζουν χρηματοδότηση, αλλά δεν την έλαβαν λόγω περιορισμένου προϋπολογισμού. Οι σφραγίδες αριστείας στόχο έχουν να τις βοηθήσουν να αποκτήσουν πρόσβαση σε χρηματοδότηση από άλλες πηγές.

Related

Ταμειο Ανακαμψης 8513853218271149270

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN
"Ο πρωτογενής τομέας είναι η λύση, όχι το πρόβλημα"

FACEBOOK

TWITTER

item