Προβληματισμός για την εκλογή Ντόναχιου στην προεδρία του Eurogroup

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ  Πρόεδρος του Eurogroup αναλαμβάνει από τις 13 Ιουλίου ο Ιρλανδός Πάσκαλ Ντόναχιου ο οποίος ...


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ 

Πρόεδρος του Eurogroup αναλαμβάνει από τις 13 Ιουλίου ο Ιρλανδός Πάσκαλ Ντόναχιου ο οποίος επικράτησε της Ισπανίδας Νάντια Καλβίνιο, που ήταν το φαβορί για τη θέση, στο δεύτερο γύρο της σχετικής ψηφοφορίας. Προερχόμενος από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, στηρίχθηκε από τουλάχιστον 7 δεξιούς και κεντροδεξιούς υπουργούς Οικονομικών, εκτός της Ελλάδας η οποία συντάχθηκε με την κ. Καλβίνιο στο πλαίσιο της συμμαχίας του Νότου. Αξίζει να σημειωθεί ότι Κύπρος και Μάλτα δεν στήριξαν αυτήν την προσπάθεια και επέλεξαν τον Ιρλανδό υποψήφιο, σε αντίθεση με τον (σοσιαλδημοκράτη) Γερμανό υπουργό της κυβέρνησης Μέρκελ. 

Σε κάθε περίπτωση αυτή η εξέλιξη προβληματίζει έντονα τις χώρες του Νότου καθώς το στρατόπεδο των "φειδωλών" κέρδισε μία σημαντική μάχη ενόψει των διαπραγματεύσεων επί των προτάσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το Ταμείο Ανάκαμψης και τον προϋπολογισμό της Ένωσης. 

Ενδεικτικό είναι το tweet του Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ε.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη ο οποίος χαρακτηρίζει την εκλογή Ντόναχιου "κακά νέα" και "βλαπτική για τα εθνικά μας συμφέροντα".  

Πιο αναλυτικά ο κ. Παπαδημούλης έγραψε: 

"Κακά νέα: Πρόεδρος του Eurogroup, που εκλέχτηκε οριακά, είναι ο εκλεκτός της Δεξιάς από μια χώρα του Βορρά, φορολογικά φίλη των πολυεθνικών. Η εκλογή του Ιρλανδού Ντόνοχιου και όχι της εκπροσώπου του ευρωπαϊκού Νότου Καλυβίνο, θα αποδειχτεί βλαπτική για τα εθνικά μας συμφέροντα."


Γιάννης Στέλιος Παπαδόπουλος
Email: jskpapadopoulos@gmail.com

Related

What's hot? 7739425046901243210

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN
"Ο πρωτογενής τομέας είναι η λύση, όχι το πρόβλημα"

FACEBOOK

TWITTER

item