Παρέμβαση Νικολάου-Αλαβάνου για την τουρκική επιθετικότητα στην Αν. Μεσόγειο

Παρέμβαση στη συζήτηση για «την προετοιμασία του έκτακτου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, που θα επικεντρωθεί στην επικίνδυνη κλιμάκωση και στο ...


Παρέμβαση στη συζήτηση για «την προετοιμασία του έκτακτου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, που θα επικεντρωθεί στην επικίνδυνη κλιμάκωση και στο ρόλο της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο» στο Ευρωκοινοβούλιο έκανε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος

Στην ομιλία του ανέφερε συγκεκριμένα τα παρακάτω: 

«Η συζήτηση για την τουρκική επιθετικότητα που αμφισβητεί τα σύνορα στο Αιγαίο, διατηρεί την κατοχή στην Κύπρο και καταπατά την κυπριακή ΑΟΖ, δεν μπορεί να αποκρύψει τις ευθύνες της ΕΕ που διατηρεί υψηλού επιπέδου οικονομικές, πολιτικές και στρατιωτικές σχέσεις με την Τουρκία και μαζί με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ υποθάλπουν επιθετικές της ενέργειες στην ευρύτερη περιοχή. 

Στόχος τους είναι τόσο η απόσπαση της Τουρκίας από την επιρροή της Ρωσίας και η ενίσχυση της ΝΑ πτέρυγας του ΝΑΤΟ, όσο και η συνεκμετάλλευση του Αιγαίου και της Αν. Μεσογείου προς όφελος των αστικών τάξεων, αμερικάνικων και ευρωπαϊκών μονοπωλίων, μέσα από επικίνδυνους ανταγωνισμούς και παζάρια κατά των λαών. Αυτά δεν μπορούν να κρυφτούν με ψηφίσματα ωραιοποίησης του ρόλου της ΕΕ. 

Η απάντηση είναι: Κοινή πάλη των λαών. Καμιά αλλαγή συνόρων. Απόρριψη των οδυνηρών διευθετήσεων ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ και αποδέσμευση από τις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες. Αξιοποίηση του θαλάσσιου πλούτου με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες, με το λαό να κάνει κουμάντο στον τόπο του».

Related

Τουρκία 5892018799259713831

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN
"Ο πρωτογενής τομέας είναι η λύση, όχι το πρόβλημα"

FACEBOOK

TWITTER

item