Η Επιτροπή εγκρίνει τρίτη σύμβαση για πρόσβαση σε πιθανό εμβόλιο

Τρίτη σύμβαση, αυτή τη φορά με τη φαρμακευτική εταιρεία Janssen Pharmaceutica NV, μία από τις φαρμακευτικές εταιρείες Janssen της Johnson &a...Τρίτη σύμβαση, αυτή τη φορά με τη φαρμακευτική εταιρεία Janssen Pharmaceutica NV, μία από τις φαρμακευτικές εταιρείες Janssen της Johnson & Johnson, ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή την Τετάρτη. 

Η σύμβαση θα επιτρέψει στα κράτη μέλη, αμέσως μόλις αποδειχθεί ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές και αποτελεσματικό κατά της COVID-19, να αγοράσουν εμβόλια για 200 εκατομμύρια άτομα. Θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να αγοράσουν εμβόλια για επιπλέον 200 εκατομμύρια άτομα. 

Τα κράτη μέλη θα μπορούν επίσης να αποφασίσουν να δωρίσουν τα εμβόλια σε χώρες χαμηλότερου ή μεσαίου εισοδήματος ή να τα ανακατευθύνουν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. 

Η Επιτροπή έχει ήδη υπογράψει σύμβαση με την AstraZeneca και με την Sanofi-GSK και έχει ολοκληρώσει με επιτυχία διερευνητικές συνομιλίες με τις εταιρείες CureVac, BioNTech-Pfizer και Moderna.

Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, δήλωσε: «Καθώς συνεχίζεται η ανησυχητική εξάπλωση του κορονοϊού σε ολόκληρη την Ευρώπη, είναι εξαιρετικά σημαντικό να βρεθεί εμβόλιο, και μάλιστα γρήγορα. Με χαροποιεί το γεγονός ότι μπορέσαμε να καταλήξουμε σε συμφωνία με την Johnson & Johnson για την αγορά εμβολίων για 200 εκατομμύρια άτομα. Πρόκειται για την τρίτη σύμβαση που υπογράφουμε με φαρμακευτική εταιρεία. Στόχος μας είναι να προμηθεύσουμε τους πολίτες της ΕΕ με ασφαλή και αποτελεσματικά εμβόλια αμέσως μόλις βρεθούν.»\

Η κ. Στέλλα Κυριακίδου, Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων, δήλωσε: «Η εξασφάλιση ενός ασφαλούς και αποτελεσματικού εμβολίου βρίσκεται στο επίκεντρο της ευρωπαϊκής στρατηγικής μας για τα εμβόλια. Σήμερα [σ.σ. χθες] υπογράψαμε την τρίτη συμφωνία μας για αγορά εμβολίων, διευρύνοντας το χαρτοφυλάκιο των υποψήφιων εμβολίων και, κατά συνέπεια, τις πιθανότητες να βρούμε έναν αποτελεσματικό τρόπο αντιμετώπισης του ιού. Θα ακολουθήσουν και άλλες συμφωνίες, και εξακολουθούμε με αποφασιστικότητα να αναζητούμε ένα επιτυχές και ασφαλές εμβόλιο για την καταπολέμηση αυτής της θανατηφόρας πανδημίας.» 

Το υποψήφιο εμβόλιο της Janssen κατά της COVID-19 αξιοποιεί την τεχνολογική πλατφόρμα AdVac ®, η οποία χρησιμοποιήθηκε επίσης για την ανάπτυξη και την παρασκευή του πρόσφατα εγκριθέντος εμβολίου της Janssen κατά του ιού Έμπολα, καθώς και των υποψήφιων εμβολίων κατά των ιών Zika, RSV και HIV. Το υποψήφιο εμβόλιο βρίσκεται ήδη στη φάση III των κλινικών δοκιμών. 

Η απόφαση της Επιτροπής να υποστηρίξει το εμβόλιο αυτό βασίζεται σε έγκυρη επιστημονική αξιολόγηση, στην τεχνολογία που χρησιμοποιήθηκε, στην εμπειρία της εταιρείας στην ανάπτυξη εμβολίων, καθώς και στην παραγωγική της ικανότητα που της επιτρέπει να προμηθεύσει το σύνολο της ΕΕ. 

Related

What's hot? 4505335708639132136

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item