Για "βρώμικο" ρόλο των ΜΚΟ στο προσφυγικό κάνει λόγο ο Κώστας Παπαδάκης

Μια ακόμα ερώτηση - παρέμβαση πραγματοποίησε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ για το ρόλο των ΜΚΟ στη διαχείριση του προσφυγικού - μετανα...


Μια ακόμα ερώτηση - παρέμβαση πραγματοποίησε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ για το ρόλο των ΜΚΟ στη διαχείριση του προσφυγικού - μεταναστευτικού παράλληλα με την διαχείριση  τεράστιων κονδυλίων της ΕΕ. Με αφορμή τις συλλήψεις και διώξεις τεσσάρων ΜΚΟ με κατηγορίες για συμμετοχή σε δουλεμπορικό κύκλωμα και κατασκοπεία στη Λέσβο, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης κατέθεσε την εξής ερώτηση: 

"Ένα ακόμα περιστατικό ανάμειξης ΜΚΟ σε οργανωμένα κυκλώματα διακίνησης προσφύγων και μεταναστών, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, αυτή τη φορά στη Λέσβο ήρθε στο φως αποκαλύπτοντας για μια ακόμη φορά τον ύποπτο ρόλο των ΜΚΟ στη διαχείριση του Προσφυγικού – Μεταναστευτικού. Τριάντα τρία μέλη από τέσσερα ΜΚΟ συνελήφθησαν αντιμετωπίζοντας κατηγορίες για συμμετοχή σε δουλεμπορικό κύκλωμα και κατασκοπεία. 

Πέρα από τις όποιες ποινικές ευθύνες των συγκεκριμένων μελών ΜΚΟ, είναι τεράστιες οι ευθύνες ΕΕ – κυβερνήσεων. Γιατί αυτές έχουν αποφασίσει και εφαρμόσει την απαράδεκτη ανάθεση διαχείρισης του προσφυγικού στις διάφορες ΜΚΟ πριμοδοτώντας τους με εκατομμύρια ευρώ και απαγορεύοντας με σχετικούς κανονισμούς τη χρηματοδότηση των αρμόδιων κρατικών οργανισμών που σχεδιασμένα υποχρηματοδοτούνται και υποστελεχώνονται για να «αλωνίζουν» οι κάθε είδους ΜΚΟ. Κι όταν μάλιστα είναι γνωστό ότι η δράση πολλών ΜΚΟ είναι ενταγμένη σε ευρύτερους γεωπολιτικούς σχεδιασμούς και επικίνδυνους ανταγωνισμούς και αξιοποιούν το προσφυγικό μεταναστευτικό ως «εργαλείο» για τις επιδιώξεις τους και με την ανοχή των κυβερνήσεων παίζουν παιχνίδια στις πλάτες των ξεριζωμένων ανθρώπων, αλλά και των κατοίκων στα νησιά και την ηπειρωτική χώρα. 

Συνιστούν δε εμπαιγμό οι κατά καιρούς ισχυρισμοί της ΕΕ και των κυβερνήσεων ότι τάξη στο χάος μπορεί να μπει αν καταγραφεί… και σε λίστα «Μητρώου ΜΚΟ» η σημερινή απαράδεκτη κατάσταση. Πρόκειται για κατευθύνσεις που εντάσσονται στο πλαίσιο της αντιδραστικής πολιτικής της ΕΕ, που υλοποιεί η σημερινή, αλλά και η προηγούμενη κυβέρνηση της Ελλάδας, που ορίζει τη Λέσβο και τα άλλα νησιά του Αιγαίου ως τους μόνιμους χώρους εγκλωβισμού, βάσει της Συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας, με τη λειτουργία απάνθρωπων στρατοπέδων συγκέντρωσης των ξεριζωμένων. Είναι η ίδια πολιτική που δίνει αέρα στα πανιά των ΜΚΟ ώστε να εμπλέκονται στη διαχείριση του Προσφυγικού-Μεταναστευτικού. 

Μάλιστα, το νέο Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο που παρουσίασε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ενισχύει περαιτέρω τις αντιδραστικές κατευθύνσεις ΕΕ - κυβερνήσεων που οδηγούν στον εγκλωβισμό, στις απάνθρωπες Μόριες, καθώς το κριτήριο της χώρας πρώτης εισόδου που προβλέπει ο Κανονισμός του Δουβλίνου παραμένει ενώ βαφτίζεται «αλληλεγγύη» ο διαμοιρασμός των απελάσεων και της καταστολής στα κράτη-μέλη. 

Ερωτάται η Επιτροπή, πώς τοποθετείται στα εξής: 

- Να σταματήσει η οποιαδήποτε εμπλοκή των ΜΚΟ και κάθε χρηματοδότησή τους άμεση ή έμμεση. - Να κλείσουν τώρα όλα τα ΚΥΤ στα νησιά, να απεγκλωβιστούν όλοι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες με μεταφορά τους σε ανθρώπινες δομές φιλοξενίας στην ενδοχώρα και στη συνέχεια, με γρήγορες διαδικασίες, στις χώρες προορισμού τους. 

- Στην επιβεβλημένη ανάγκη ύπαρξης κρατικών οργανισμών και υποδομών με πλήρη στελέχωση σε προσωπικό, μέσα, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις ανάγκες διάσωσης, φιλοξενίας, περίθαλψης και φροντίδας των μεταναστών, χωρίς καμιά ανάμειξη ΜΚΟ. Οι εργαζόμενοι στις ΜΚΟ να ενταχθούν και να αξιοποιηθούν με μόνιμη εργασία σε ένα δημόσιο φορέα, ο οποίος να εξασφαλίζει ανθρώπινες συνθήκες, μεταφορά σε προσωρινούς χώρους φιλοξενίας, που πρέπει να δημιουργηθούν στην ηπειρωτική χώρα μέχρι να μεταβούν στις χώρες προορισμού τους."

Related

What's hot? 698181130148222967

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN
"Ο πρωτογενής τομέας είναι η λύση, όχι το πρόβλημα"

FACEBOOK

TWITTER

item