Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κηρύττει την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Ισότητας Φύλων

Με πρωτοβουλία της Επιτροπής για τα Δικαιώματα των Γυναικών και την Ισότητα των Φύλων (FEMM), το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πραγματοποιεί την πρώ...


Με πρωτοβουλία της Επιτροπής για τα Δικαιώματα των Γυναικών και την Ισότητα των Φύλων (FEMM), το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πραγματοποιεί την πρώτη Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Ισότητας Φύλων από τις 26 έως τις 29 Οκτωβρίου. 

Το 2020 είναι ένα ξεχωριστό έτος, που σηματοδοτεί την 25η επέτειο της Διακήρυξης του Πεκίνου και της Πλατφόρμας Δράσης. Αυτό το σημαντικό ορόσημο παρέχει μια εξαιρετική ευκαιρία στο Κοινοβούλιο για να συζητήσει με τους πολίτες τα επιτεύγματα και τις μελλοντικές προκλήσεις που αφορούν την προώθηση των δικαιωμάτων των κοριτσιών και των γυναικών και την ισότητα των φύλων.

Ως εκ τούτου, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πραγματοποιεί για πρώτη φορά την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Ισότητας των Φύλων, η οποία δίνει την απαραίτητη ώθηση στη μακροχρόνια μάχη για την ενδυνάμωση των γυναικών και την ισότητα των φύλων, καθώς και μεγαλύτερη προβολή και αναγνώριση στην ενσωμάτωση της διάστασης του φύλου σε όλους τους τομείς πολιτικής. 

Οι περισσότερες επιτροπές που συμμετέχουν στην Εβδομάδα Ισότητας των Φύλων διοργανώνουν εκδηλώσεις τις τελευταίες ημέρες του Οκτωβρίου, ενώ ορισμένες άλλες θα εξετάσουν πτυχές ενσωμάτωσης της διάστασης του φύλου στους τομείς αρμοδιοτήτων τους αργότερα φέτος. 

Με αφορμή την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Ισότητας Φύλων, σήμερα, Δευτέρα 26 Οκτωβρίου στις 18.30-19.45 (ώρες Ελλάδας) η επιτροπή για τα Δικαιώματα των Γυναικών και την Ισότητα των Φύλων (FEMM) και η επιτροπή για τις Πολιτικές Ελευθερίες, Δικαιοσύνη και Εσωτερικές Υποθέσεις (LIBE) πραγματοποίησαν συζήτηση σχετικά με την Εμπορία και Διακίνηση Ανθρώπων, κατά την οποία οι ευρωβουλευτές αξιολόγησαν τα αποτελέσματα της Ευρωπαϊκής νομοθεσίας και μελλοντικούς τρόπους δράσης. 

Παράλληλα, η ειδική επιτροπή για την Καταπολέμηση του Καρκίνου (BECA) θα παραθέσει δημόσια ακρόαση την Τρίτη 27 Οκτωβρίου στις 14:45-15:30 (ώρες Ελλάδας) με θέμα "Καταπολέμηση του καρκίνου του μαστού: Προκλήσεις και Ευκαιρίες". Τη συζήτηση μπορεί όποιος επιθυμεί να τη δει ζωντανά εδώ

Για το υπόλοιπο πρόγραμμα και άλλες σχετικές λεπτομέρειες για τις δράσεις της Εβδομάδας Ισότητας των Φύλων μπορείτε να πατήσετε εδώ.

Related

What's hot? 8146221039108152307

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item