"Κουρελού" χαρακτήρισε ο Μ. Σχοινάς το προηγούμενο Σύμφωνο Μετανάστευσης της ΕΕ

Τη θέση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κλήθηκε να εξηγήσει στην Ευρωομάδα της Αριστεράς GUE/NGL , ο Αντιπρόεδρος Μαργαρίτης Σχοινάς τόσο αναφορι...


Τη θέση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κλήθηκε να εξηγήσει στην Ευρωομάδα της Αριστεράς GUE/NGL, ο Αντιπρόεδρος Μαργαρίτης Σχοινάς τόσο αναφορικά με το νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης, όσο και σε σχέση με τα "pushbacks", την αλληλεγγύη του νέου συστήματος, αλλά και τις αναφορές του Πάπα για το προσφυγικό. 

Συγκεκριμένα, σε ερώτηση του Δημήτρη Παπαδημούλη σχετικά με τις "αποτροπές/pushbacks", ο Ευρωπαίος Επίτροπος απάντησε: «Δεν έχω επιπλέον πληροφορίες από αυτές που διαθέτει η Επιτροπή, οι οποίες βασίζονται σε πληροφορίες που δίνουν οι κατά τόπους υπηρεσίες μας, οι οποίοι συνομιλούν την κυβέρνηση και εάν υπάρχουν αυτοί οι ισχυρισμοί - που όπως φαίνεται πολλοί από εσάς έχετε δεδομένους, φυσικά αυτό πρέπει να διερευνηθεί βάσει αξιόπιστων πληροφοριών. Δεν ενημερώνομαι για αυτά τα ζητήματα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.» 

Ακολούθως, όταν ρωτήθηκε από τον Κώστα Αρβανίτη, ο κ. Σχοινάς υποστήριξε πως πράγματι υπάρχει νέο δόγμα στο Σύμφωνο Μετανάστευσης, για το οποίο ωστόσο αρνήθηκε το χαρακτηρισμό "συντηρητικό", επιμένοντας στην ολιστική προσέγγιση του Μεταναστευτικού, κάτι που η ΕΕ επιχειρεί για πρώτη φορά, όπως επεσήμανε αρκετές φορές. Αίσθηση πάντως προκάλεσε το γεγονός ότι χαρακτήρισε "κουρελού" το προηγούμενο σύστημα.

Τέλος, όταν ο Πέτρος Κόκκαλης ζήτησε από τον κύριο Σχοινά να σχολιάσει πρόσφατες αναφορές του Πάπα Φραγκίσκου που υπογράμμιζαν μεταξύ άλλων πως "Η απάντησή μας στην άφιξη μεταναστών μπορεί να συνοψιστεί με τέσσερις λέξεις: καλωσόρισμα, προστασία, προώθηση και ενσωμάτωση", ο Ευρωπαίος Επίτροπος είπε ότι "Είμαστε η Ευρωπαϊκή Ένωση και όχι η Αυστραλία"

Δείτε το βίντεο με χαρακτηριστικά αποσπάσματα από τις παρεμβάσεις τριών ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία καθώς και τις σχετικές απαντήσεις του Μαργαρίτη Σχοινά εδώ.

Related

What's hot? 8566693429176065386

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN
"Ο πρωτογενής τομέας είναι η λύση, όχι το πρόβλημα"

FACEBOOK

TWITTER

item