Επιστολή Ανδρουλάκη προς Sassoli για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής

Επιστολή στον Πρόεδρο του ΕΚ, κ. David Sassoli έστειλε ο ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ, κ.  Νίκος Ανδρουλάκης μετά τη χθεσινή καταδικαστική απόφα...


Επιστολή στον Πρόεδρο του ΕΚ, κ. David Sassoli έστειλε ο ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ, κ. Νίκος Ανδρουλάκης μετά τη χθεσινή καταδικαστική απόφαση για τη Χρυσή Αυγή. Πιο συγκεκριμένα ο Έλληνας ευρωβουλευτής ζήτησε να απαγορευτεί η συμμετοχή του καταδικασθέντα ευρωβουλευτή της ΧΑ Ιωάννη Λαγού στις εργασίες του Κοινοβουλίου.

Αναλυτικά η επιστολή Ανδρουλάκη έχει ως εξής:

"Προς: Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. David Sassoli 

Βρυξέλλες 7 Οκτωβρίου 2020 

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε, 

Σήμερα το πρωί, έπειτα από μία μαραθώνια δικαστική διαδικασία που ξεκίνησε πριν από 7 χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, η Ελληνική Δικαιοσύνη καταδίκασε το Νεοναζιστικό κόμμα της Χρυσής Αυγής ως εγκληματική οργάνωση, υπεύθυνη για δολοφονίες και για επιθέσεις σε μετανάστες και πολιτικούς της αντιπάλους. Σε μία προσπάθεια να διατηρήσουν κοινοβουλευτική ασυλία και να προστατευτούν από τη δικαιοσύνη, μέλη της οργάνωσης αυτής κατέβηκαν στις ευρωεκλογές όπου δυστυχώς εξέλεξαν δύο Ευρωβουλευτές. Ένας από αυτούς, ο Ιωάννης Λαγός, είναι μεταξύ αυτών που καταδικάστηκαν σήμερα από την Ελληνική Δικαιοσύνη για διεύθυνση Εγκληματικής Οργάνωσης, καθώς συμμετείχε στην ηγεσία της Χρυσής Αυγής, έχοντας ουσιαστική συμμετοχή στα εγκλήματα τα οποία διέπραξαν. 

Θεωρώ ότι είναι καθήκον μας να προστατεύσουμε το θεσμό του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και σας καλώ να εκκινήσετε άμεσα τις απαραίτητες διαδικασίες ώστε να απαγορευθεί η συμμετοχή του εν λόγω Ευρωβουλευτή στις εργασίες του μοναδικού Δημοκρατικά εκλεγμένου οργάνου της Ένωσης. 

Σήμερα η Ελληνική Δικαιοσύνη έκανε το πρώτο βήμα. Σας καλώ στο πλαίσιο αυτό να κάνετε το επόμενο. 

Με εκτίμηση, 

Νίκος Ανδρουλάκης 

Επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην Ομάδα Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο"

Related

What's hot? 4004066758421433535

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN
"Ο πρωτογενής τομέας είναι η λύση, όχι το πρόβλημα"

FACEBOOK

TWITTER

item