Διάσκεψη των Προέδρων: "Καμία παραχώρηση σε προϋπολογισμό και κράτος δικαίου"

Η Διάσκεψη των Προέδρων (ο πρόεδρος του ΕΚ και οι επικεφαλής των πολιτικών ομάδων) συνεδρίασε χτες και επιβεβαίωσε τη θέση του Ευρωπαϊκού Κο...


Η Διάσκεψη των Προέδρων (ο πρόεδρος του ΕΚ και οι επικεφαλής των πολιτικών ομάδων) συνεδρίασε χτες και επιβεβαίωσε τη θέση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με την συμφωνία που επιτεύχθηκε με το Συμβούλιο για τον κανονισμό για το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο (ΠΔΠ), τη σχετική διοργανική συμφωνία (ΔΣ), το σχετικό σύνολο μονομερών και κοινών δηλώσεων, και τον κανονισμό για την αιρεσιμότητα σε σχέση με το κράτος δικαίου. 

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει ήδη γνωμοδοτήσει για την απόφαση περί ιδίων πόρων στις 16 Σεπτεμβρίου, ώστε να δοθεί η δυνατότητα στο Συμβούλιο και ακολούθως, στα κράτη μέλη, να επικυρώσουν την απόφαση έως το τέλος του 2020. Ταυτόχρονα, ζητά από το Συμβούλιο να εγκρίνει το σύνολο των συμφωνηθέντων και να ξεκινήσει τη διαδικασία επικύρωσης το συντομότερο δυνατό.

Παράλληλα, η ηγεσία του Κοινοβουλίου "λυπάται πραγματικά" για την καθυστέρηση αυτή και επαναλαμβάνει ότι οι συμφωνίες που επιτεύχθηκαν (τόσο για το ΠΔΠ όσο και για το κράτος δικαίου) θεωρούνται τελικές και δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να αποτελέσουν αντικείμενο νέας διαπραγμάτευσης.

Είναι δε χαρακτηριστική της αποφασιστικότητας των ευρωβουλευτών η φράση της δήλωσης που ακολούθησε τη Διάσκεψη ότι "καμία περαιτέρω παραχώρηση δεν θα γίνει από την πλευρά μας".

Related

What's hot? 5076253387499606433

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item