Δήλωση φον ντερ Λάιεν σχετικά με το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ

Θερμά συγχαρητήρια έδωσε, με δήλωσή της, η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στον νεοεκλεγέντα Αμερικανό Πρόεδρο...


Θερμά συγχαρητήρια έδωσε, με δήλωσή της, η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στον νεοεκλεγέντα Αμερικανό Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, τονίζοντας τις κοινές αξίες και την "μοναδική εταιρική σχέση" μεταξύ ΗΠΑ και Ευρώπης, προσβλέποντας παράλληλα σε μια ακόμα πιο στενή συνεργασία με την νέα κυβέρνηση και το Κογκρέσο.

Πιο αναλυτικά, η Πρόεδρος αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση τα εξής:

"Συγχαίρω θερμά τον κ. Τζο Μπάιντεν για τη νίκη του στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ και προσβλέπω σε συνάντηση μαζί του το συντομότερο δυνατό. 

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι φίλοι και σύμμαχοι και οι πολίτες μας συνδέονται με βαθύτατους δεσμούς. Μαζί έχουμε οικοδομήσει μια μοναδική διατλαντική εταιρική σχέση που βασίζεται στην κοινή μας ιστορία και στις κοινές αξίες της δημοκρατίας, της ελευθερίας, των ανθρώπινων δικαιωμάτων, της κοινωνικής δικαιοσύνης και της ανοικτής οικονομίας. Αυτή η εταιρική σχέση στηρίζει επί δεκαετίες τη βασιζόμενη σε φιλελεύθερους κανόνες διεθνή τάξη και παραμένει πυλώνας σταθερότητας, ασφάλειας και ευημερίας και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού. 

Καθώς ο κόσμος συνεχίζει να μεταβάλλεται και εμφανίζονται νέες προκλήσεις και ευκαιρίες, η ανανεωμένη μας εταιρική σχέση αποκτά ιδιαίτερη σημασία. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι έτοιμη να εντείνει τη συνεργασία με τη νέα Κυβέρνηση και το νέο Κογκρέσο για την αντιμετώπιση των πιεστικών προκλήσεων που αντιμετωπίζουμε και ιδίως την καταπολέμηση της πανδημίας COVID-19 και των κοινωνικών και οικονομικών της επιπτώσεων, την κοινή μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής, την προαγωγή ενός ψηφιακού μετασχηματισμού που ωφελεί τους ανθρώπους, την ενίσχυση της κοινής μας ασφάλειας και τη μεταρρύθμιση του βασιζόμενου σε κανόνες πολυμερούς συστήματος."

Related

What's hot? 2587995397646556202

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item