Αλέξης Γεωργούλης: "Mια καλή αρχή για τον πολιτισμό η συμφωνία επί του ΠΔΠ"

Προχθές στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις Βρυξέλλες, επετεύχθη συμφωνία επί του Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου και του πακέτου ανάκαμψης Next ...


Προχθές στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις Βρυξέλλες, επετεύχθη συμφωνία επί του Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου και του πακέτου ανάκαμψης Next Generation EU. 

Στο πλαίσιο αυτό εξασφαλίστηκε η αύξηση της χρηματοδότησης για εμβληματικά προγράμματα της Ε.Ε, για την στήριξη του πολιτισμού, της εκπαίδευσης, της καινοτομίας και των Δημιουργικών Πολιτιστικών Τομέων όπως η Δημιουργική Ευρώπη (Creative Europe), το Erasmus+, ο Ορίζων (Horizon) και το Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης (European Solidarity Corps). 

Η συμφωνία θα αποτελέσει αντικείμενο ψηφοφορίας στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. 

"Το αίτημα μας για διπλασιασμό του κονδυλίου για το Πρόγραμμα Δημιουργική Ευρώπη, στο Ψήφισμα για την Πολιτιστική Ανάκαμψη της Ευρώπης, ήταν φιλόδοξο, η χθεσινή πολιτική συμφωνία για τα 2,4 δισ. ωστόσο πλησίασε τις επιδιώξεις μας. Θα χρειαστούν και άλλα χρήματα για την στήριξη του πολιτισμού, είναι όμως μια καλή αρχή! 
Ο πολιτιστικός τομέας προωθεί τις δημοκρατικές, βιώσιμες, ελεύθερες και χωρίς αποκλεισμούς κοινωνίες και αντικατοπτρίζει τις αξίες, την ιστορία, τις ελευθερίες και τον τρόπο ζωής μας. Τα 600 επιπλέον εκατομμύρια που ανεβάζουν την χρηματοδότηση του προγράμματος Δημιουργική Ευρώπη, θα στηρίξουν ακόμα περισσότερους καλλιτέχνες και δημιουργούς, συμβάλλοντας στην συνεργασία και στην ανάπτυξη της ευρωπαϊκής κουλτούρας και πολιτισμικής ταυτότητας." δήλωσε ο Αλέξης Γεωργούλης, Ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία και μέλος της Επιτροπής Πολιτισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Related

What's hot? 1174894544684912380

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN
"Ο πρωτογενής τομέας είναι η λύση, όχι το πρόβλημα"

FACEBOOK

TWITTER

item