Ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο: Το καλύτερο όπλο της ΕΕ κατά της COVID19

Στις 21 Δεκεμβρίου, η Επιτροπή χορήγησε άδεια κυκλοφορίας υπό όρους για το εμβόλιο COVID-19 που ανέπτυξαν οι εταιρείες BioNTech και Pfizer, ...


Στις 21 Δεκεμβρίου, η Επιτροπή χορήγησε άδεια κυκλοφορίας υπό όρους για το εμβόλιο COVID-19 που ανέπτυξαν οι εταιρείες BioNTech και Pfizer, και είναι το πρώτο εμβόλιο κατά της COVID-19 που εγκρίθηκε στην ΕΕ. 

Η έγκριση αυτή αποτελεί συνέχεια της θετικής επιστημονικής σύστασης η οποία βασίζεται σε ενδελεχή αξιολόγηση της ασφάλειας, της αποτελεσματικότητας και της ποιότητας του εμβολίου από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων και εγκρίνεται από τα κράτη μέλη. 

«Οι δόσεις του εμβολίου που εγκρίθηκε σήμερα θα είναι διαθέσιμες σε όλες τις χώρες της ΕΕ, ταυτόχρονα, υπό τους ίδιους όρους», δήλωσε η Πρόεδρος φον ντερ Λάιεν, αποκαλώντας αυτό ένα σημαντικό κεφάλαιο στην ευρωπαϊκή επιτυχία. 

Εξασφάλιση δόσεων μελλοντικών εμβολίων 

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συνεργάζεται στενά με φαρμακευτικές εταιρείες και με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων για να έχει διαθέσιμο ένα ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο το συντομότερο δυνατό. Όπως και με κάθε εμβόλιο, έτσι και στη συγκεκριμένη περίπτωση τα εμβόλια θα υποβληθούν σε αυστηρή επιστημονική αξιολόγηση προτού κυκλοφορήσουν στην αγορά. Παράλληλα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει μέχρι στιγμής εξασφαλίσει συμφωνίες με 6 εταιρείες ανάπτυξης ελπιδοφόρων εμβολίων, και ενδέχεται να συναφθούν και άλλες. 

Ένα ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο είναι το καλύτερο όπλο μας για να νικήσουμε τον κορωνοϊό και να επιστρέψουμε στην κανονική μας ζωή. 

Η Κομισιόν εργάζεται άοκνα για να εξασφαλίσει δόσεις πιθανών εμβολίων που θα μπορούμε να μοιραστούμε με όλους, γι'αυτό και στηρίζει τις χώρες της ΕΕ στην εφαρμογή των εθνικών τους προγραμμάτων εμβολιασμού. 

Ο εμβολιασμός θα αρχίσει σε όλη την ΕΕ στις 27, 28 και 29 Δεκεμβρίου 2020.

Related

What's hot? 8638171322897066201

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item