Πέτρος Κόκκαλης: "Άμεση δημόσια στήριξη σε κάθε ζημία λόγω κλιματικής αλλαγής"

Με αφορμή την επικείμενη πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την κλιματική προσαρμογή, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Πέτρος Κόκκαλης , πιέ...


Με αφορμή την επικείμενη πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την κλιματική προσαρμογή, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Πέτρος Κόκκαλης, πιέζει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με νέα ερώτηση που κατέθεσε για την ανάγκη δημιουργίας ενός μηχανισμού απώλειας και ζημίας λόγω καταστροφών από την κλιματική αλλαγή. 

Ο μηχανισμός αυτός θα είναι σε ετοιμότητα να συνδράμει σε όποια έκτακτη ανάγκη προκύψει, σαν αυτές που είδαμε το περασμένο διάστημα και στην Ελλάδα, αλλά και σχεδόν σε όλη την Ένωση. Πρόκειται για μία πρόταση του ιδίου που κατέθεσε και ψηφίστηκε αρχικά στην Επιτροπή Περιβάλλοντος στην οποία ήταν συνεισηγητής, στο ψήφισμα για την κλιματική προσαρμογή, που έφτασε να υιοθετηθεί από την ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. 

Παράλληλα, ο ευρωβουλευτής έθεσε το ζήτημα του φύλου στην πολιτική για την προσαρμογή και ειδικότερα το επιπλέον βάρος που πέφτει στις γυναίκες σε αυτή την προσπάθεια, ενώ ζήτησε να ληφθεί πρόνοια για τους εκτοπισμένους πληθυσμούς λόγω κλιματικής αλλαγής. 

Ακολουθεί όλη η ερώτηση:

"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένεται να παρουσιάσει την αναθεωρημένη στρατηγική για την Προσαρμογή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Κλιματική Αλλαγή το πρώτο τρίμηνο του 2021. Ήδη, το σύνολο των κρατών μελών έχουν υιοθετήσει εθνικές στρατηγικές για την προσαρμογή και μερικά από αυτά περιφερειακά ή και τοπικά σχέδια προσαρμογής. 

Στον Ευρωπαϊκό Νόμο για το Κλίμα, η προσαρμογή έχει αναβαθμιστεί ως προτεραιότητα έτσι ώστε να είναι πλήρως εναρμονισμένη με το άρθρο 7 της Συμφωνίας του Παρισιού για το κλίμα. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενόψει της δημοσίευσης της αναθεωρημένης στρατηγικής υιοθέτησε με μεγάλη πλειοψηφία ένα κοινό ψήφισμα, το οποίο καλεί μεταξύ άλλων την Επιτροπή να συμπεριλάβει συγκεκριμένους άξονες πολιτικής και μέτρα έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η επιτυχής υλοποίηση αλλά και η ανάδειξη της ΕΕ στην κλιματική πρωτοπορία και στον τομέα της προσαρμογής. 

Εκ των παραπάνω ερωτάται η Επιτροπή: 

- Ποιους δεσμευτικούς και ποσοτικά μετρήσιμους στόχους θα συμπεριλάβει στην αναθεωρημένη στρατηγική και πώς θα παρακολουθεί η εφαρμογή τους στα Κράτη-Μέλη; 

- Ποια θα είναι τα μέτρα για την ενσωμάτωση της διάστασης του γυναικείου φύλου και την προετοιμασία των κρατών μελών για τους κλιματικά εκτοπισμένους πληθυσμούς; 

- Ποια θα είναι τα μέτρα για την σύσταση ενός μηχανισμού απωλειών και ζημιών και την ενίσχυση του ιδιωτικού τομέα από τους κλιματικούς κινδύνους;"

Related

What's hot? 2231435702847338549

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item