Δήλωση της Προέδρου φον ντερ Λάιεν για τις πρόσφατες εξελίξεις στις ΗΠΑ

Σε δήλωση προέβη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν μέσω της οποίας εκφράζει την "απέχθειά" της για ό...


Σε δήλωση προέβη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν μέσω της οποίας εκφράζει την "απέχθειά" της για όσα διαδραματίστηκαν στον Καπιτώλιο των ΗΠΑ τονίζοντας παράλληλα την ανθεκτικότητα της αμερικανικής δημοκρατίας. Τέλος υπογράμμισε το "δύσκολο έργο" που έχει μπροστά του ο επόμενος Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν καθιστώντας σαφές ότι η Ευρώπη είναι έτοιμη να συνεργαστεί "στενότατα" μαζί του.

Αναλυτικά η δήλωση της κ. φον ντερ Λάιεν έχει ως εξής:

"Τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν χθες στην Ουάσιγκτον προκαλούν απέχθεια και αγανάκτηση. 

Ωστόσο, το γεγονός ότι, την ίδια νύχτα, ο Τζο Μπάιντεν επιβεβαιώθηκε ως ο επόμενος Πρόεδρος των ΗΠΑ, δείχνει πόσο ανθεκτική είναι η αμερικανική δημοκρατία. 

Ο Τζο Μπάιντεν έχει τώρα ένα δύσκολο έργο μπροστά του. Πρέπει να φέρει ειρήνη και ενότητα, πρέπει να γεφυρώσει βαθιές διαχωριστικές γραμμές και να αντιμετωπίσει τα μεγάλα ζητήματα του μέλλοντος: την υπέρβαση της πανδημίας, την αντιμετώπιση της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης που αυτή έχει επιφέρει, την προστασία του πλανήτη μας από την κλιματική αλλαγή, την προώθηση της ψηφιοποίησης και, πάνω από όλα, την ενίσχυση της δημοκρατίας. 

Η Ευρώπη είναι έτοιμη να συνεργαστεί στενότατα με τον νέο Αμερικανό Πρόεδρο για τα ζητήματα αυτά. Μετά από την άγονη τετραετία που διανύσαμε, αναμένουμε με ανυπομονησία μια γόνιμη τετραετία διαλόγου, σύμπραξης και καλής συνεργασίας."

Related

What's hot? 3065269862781380770

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item