Εμβόλια για την COVID-19: Οι ευρωβουλευτές ζητούν περισσότερη σαφήνεια και διαφάνεια

Σήμερα μέλη της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου συζήτησαν με την Sandra Gall...

Σήμερα μέλη της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου συζήτησαν με την Sandra Gallina, κύρια διαπραγματευτή της ΕΕ για τις συμβάσεις εμβολίων κατά της COVID19 για τις εξελίξεις σχετικά με συμβάσεις, τη διαφάνεια, τις εξουσιοδοτήσεις, τη διαθεσιμότητα και ανάπτυξη εμβολίων κατά της ασθένειας. 

Τα μέλη του Κοινοβουλίου υπογράμμισαν την ανάγκη για μεγαλύτερη σαφήνεια και διαφάνεια αναφορικά με τις συμβάσεις όπως και για τη διαδικασία λήψης αποφάσεων σε επίπεδο ΕΕ. Στήριξαν την προθυμία της Επιτροπής να ενημερώσει με νέες πληροφορίες αναγνωρίζοντας ότι κάποιες ερωτήσεις μπορούν να απαντηθούν καλύτερα από τα κράτη-μέλη και τις φαρμακευτικές εταιρείες.

Πολλές ερωτήσεις αφορούσαν επιπρόσθετες εθνικές και διμερείς συμβάσεις ενώ η Κομισιόν από την πλευρά της υποστήριξε ότι δεν είναι ενήμερη για τέτοιες κινήσεις. Σε κάθε περίπτωση, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υποστήριξε ότι η ΕΕ έχει ως προτεραιότητα τη διανομή των εμβολίων στα κράτη-μέλη με βάση την αρχή της αναλογικότητας.


Related

What's hot? 834825687340100416

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN
"Ο πρωτογενής τομέας είναι η λύση, όχι το πρόβλημα"

FACEBOOK

TWITTER

item