Πρόσθετες κυρώσεις ζητούν οι ευρωβουλευτές για την φυλάκιση Navalny

Σε συζήτηση με τον επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ Josep Borrell το απόγευμα της Τρίτης, οι ευρωβουλευτές κάλεσαν τις ρωσικές αρχ...


Σε συζήτηση με τον επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ Josep Borrell το απόγευμα της Τρίτης, οι ευρωβουλευτές κάλεσαν τις ρωσικές αρχές να απελευθερώσουν αμέσως τον Ρώσο πολιτικό της αντιπολίτευσης και ακτιβιστή κατά της διαφθοράς, Alexei Navalny, τονίζοντας ότι η σύλληψή του και ο τρόπος με τον οποίο πραγματοποιήθηκε παραβιάζουν σαφώς το διεθνές δίκαιο και το ρωσικό σύνταγμα. 

Οι ευρωβουλευτές ζητούν επίσης να διευρυνθούν οι κυρώσεις της ΕΕ που εφαρμόζονται επί του παρόντος σε Ρώσους αξιωματούχους που ευθύνονται για δηλητηρίαση του Navalny ώστε να εφαρμοστούν και κατά όσων εμπλέκονται στη φυλάκισή του. Στην κατεύθυνση αυτή, η ΕΕ δεν πρέπει να διστάσει να χρησιμοποιήσει το νέο παγκόσμιο καθεστώς κυρώσεων για τα ανθρώπινα δικαιώματα, τόνισαν τα μέλη του ΕΚ. 

Ορισμένοι ευρωβουλευτές υποστήριξαν επίσης ότι πρέπει να γίνουν πολύ περισσότερα για να λογοδοτήσει ουσιαστικά το Κρεμλίνο για τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και για την πολιτικοποίηση του ρωσικού δικαστικού συστήματος. Αρκετοί ζήτησαν από την ΕΕ, και ιδίως από ορισμένες εθνικές και περιφερειακές κυβερνήσεις, να προχωρήσουν επιτέλους στην ακύρωση των υπόλοιπων εργασιών για τον αγωγό Nord Stream 2, ως μέσο επιβολής κατάλληλων οικονομικών κυρώσεων κατά της ρωσικής κυβέρνησης. 

Άλλοι δήλωσαν ότι ο Ρώσος Πρόεδρος Vladimir Putin φαίνεται να φοβάται ότι βρίσκεται στην ίδια πορεία με τον Λευκορώσο δικτάτορα Aliaksandr Lukashenka και, ως εκ τούτου, καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να συλλάβει επικριτές του καθεστώτος.

Related

What's hot? 7959268082665593504

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ OLIVER ROPKE

ΑΡΘΡΟ OLIVER ROPKE
"Η διεύρυνση αποτελεί εύλογο βήμα προόδου για την Ευρώπη"

FACEBOOK

TWITTER

item