Κ. Αρβανίτης: "Βρώμικος συμβιβασμός S&D και Δεξιάς εις βάρος των τηλεργαζόμενων"

Την τροπολογία για το τριετές πάγωμα του "δικαιώματος στην αποσύνδεση" καταγγέλλει με δήλωσή του ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κώσ...


Την τροπολογία για το τριετές πάγωμα του "δικαιώματος στην αποσύνδεση" καταγγέλλει με δήλωσή του ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κώστας Αρβανίτης, κάνοντας παράλληλα λόγο για "βρώμικο συμβιβασμό" των Σοσιαλδημοκρατών και της Δεξιάς εις βάρος των τηλεργαζομένων.

Πιο συγκεκριμένα ο Έλληνας ευρωβουλευτής τονίσει σε δήλωσή του:

"Το «φιλοεργατικό»,«προοδευτικό» προσωπείο του S&D κατέπεσε με τον πιο σκληρό για τους τηλεργαζόμενους τρόπο, αφού αποδεικνύεται πως υπέκυψε στις πιέσεις της Ευρωπαϊκής Δεξιάς, της εργοδοσίας και των «ευρωπαϊκών ΣΕΒ», προωθώντας τροπολογία της τελευταίας στιγμής για τριετές «πάγωμα» της θεσμοθέτησης του Δικαιώματος στην Αποσύνδεση. 
Η τροπολογία, μάλιστα, κατατέθηκε στην ολομέλεια από τον ίδιο τον εισηγητή του σχετικού φακέλου, τον Μαλτέζο Σοσιαλδημοκράτη Alex Agius Saliba, ο οποίος λίγο - πολύ παραδέχτηκε σε συνέντευξή του πως αυτή η τροπολογία «ήταν απαραίτητη για να επιτευχθεί συμφωνία και να εξασφαλιστεί η στήριξη της πλειοψηφίας» -δηλαδή του δεξιού ΕΛΚ- ενώ έκανε λόγο και για πιέσεις από Ενώσεις Εργοδοτών.

Και αυτό, τη στιγμή που η ILO(Διεθνής Οργάνωση Εργασίας του ΟΗΕ) στην έκθεσή της αναδεικνύει την άμεση ανάγκη θέσπισης αυτού του δικαιώματος. Τη στιγμή που η αρμόδια Επιτροπή EMPL υπερψήφισε την αρχική εισήγηση του Saliba για άμεση νομοθέτηση της ΕΕ σχετικά με το δικαίωμα στην αποσύνδεση, υπογραμμίζοντας πως «η δυνατότητα «κλεισίματος» στο τέλος της ημέρας θα πρέπει να αποτελεί θεμελιώδες δικαίωμα, επιτρέποντας στους εργαζομένους να απέχουν από τα εργασιακά καθήκοντα και την ηλεκτρονική επικοινωνία εκτός του ωραρίου εργασίας τους χωρίς επιπτώσεις». 

Το τριετές αυτό πάγωμα οδηγεί ουσιαστικά στην αναίρεση & την απαξίωση αυτής της νομοθετικής πρωτοβουλίας στο σύνολό της, αφού τα εμπόδια που θα έχουν διαμορφωθεί στο εργασιακό τοπίο μέσα σ’ αυτό το διάστημα από την εργοδοσία θα είναι πραγματικά απροσπέλαστα, με τους τηλεργαζόμενους βορά στην εργοδοτική αυθαιρεσία, και το περιθώριο ανατροπής ενός τέτοιου ασφυκτικού κλίματος πια ανύπαρκτο. 

Η εκ των υστέρων κατάθεση τροπολογίας, μόλις μία εβδομάδα πριν την ολομέλεια, αποδεικνύει με τον πιο σαφή τρόπο τις υπόγειες συναλλαγές του S&D, που έδρασε ως φερέφωνο των εργοδοτών, και την εκβιαστική στάση της νεοφιλελεύθερης ευρωπαϊκής Δεξιάς, που επιχειρεί να αλλοιώσει αυτή τη νομοθετική πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στον πυρήνα της, καθιστώντας το περιεχόμενό της έωλο. 

Το παιχνίδι τους είναι βρώμικο. Στην προσπάθειά τους να προωθήσουν αντεργατικές τροπολογίες με προοδευτικό περιτύλιγμα, στην απόπειρά τους να μετατρέψουν ένα εργαλείο στα χέρια των τηλεργαζομένων σε όπλο της εργοδοσίας εναντίον τους, θα μας βρουν απέναντι. 

Καταψηφίζουμε αυτή την υποχώρηση και τον εμπαιγμό των Ευρωπαίων εργαζομένων."

Related

What's hot? 4953116684710001127

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ OLIVER ROPKE

ΑΡΘΡΟ OLIVER ROPKE
"Η διεύρυνση αποτελεί εύλογο βήμα προόδου για την Ευρώπη"

FACEBOOK

TWITTER

item