Παρέμβαση Ασημακοπούλου στην Ολομέλεια για τη στρατηγική εμβολιασμού της ΕΕ

Την ανάγκη να φανεί η Ευρωπαϊκή Ένωση αντάξια των υψηλών προσδοκιών των Ευρωπαίων πολιτών για τη διαχείριση της πανδημίας τόνισε η ευρωβουλε...


Την ανάγκη να φανεί η Ευρωπαϊκή Ένωση αντάξια των υψηλών προσδοκιών των Ευρωπαίων πολιτών για τη διαχείριση της πανδημίας τόνισε η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, κα. Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, με παρέμβασή της στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Σχετικά με την τοποθέτηση της Προέδρου της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η Ελληνίδα ευρωβουλευτής επισήμανε ότι ο ευρωπαϊκός συντονισμός για τη διαχείριση της πανδημίας COVID-19 αποτελεί το μοναδικό ασφαλές μονοπάτι για τα κράτη - μέλη της Ε.Ε. Παράλληλα όμως, έκανε λόγο για αρρυθμίες από πλευράς Ευρωπαϊκής Ένωσης και ξεκαθαρίζει πως: «οι Ευρωπαίοι πολίτες ορθώς έχουν βάλει ψηλά τον πήχη και απαιτούν από εμάς ταχύτητα και αποτελεσματικότητα. Λάθος χειρισμοί και ολιγωρίες δύσκολα συγχωρούνται». «Δεν υπάρχουν περιθώρια για αστοχίες όταν διακυβεύονται ανθρώπινες ζωές. Πρέπει άμεσα να απαντήσουμε αποστομωτικά και αποτελεσματικά στις φωνές κριτικής και αμφισβήτησης που πλήττουν το κύρος και την αξιοπιστία της ενωμένης Ευρώπης. Αυτό θα γίνει μόνο με πράξεις. Είμαι απολύτως σίγουρη πως στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα, μπορούμε να μετατρέψουμε την πρόκληση σε ευκαιρία», επισήμανε χαρακτηριστικά η ευρωβουλευτής.

Η κα. Ασημακοπούλου σημείωσε ακόμη την ανάγκη να επιδείξει η Ε.Ε. αποφασιστικότητα και γρήγορα αντανακλαστικά απέναντι στην πανδημία: «Μπορούμε να δείξουμε μεγαλύτερη αποφασιστικότητα, γρηγορότερα αντανακλαστικά, πυγμή στις διαπραγματεύσεις. Μπορούμε με συντονισμό και μεθοδικότητα να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών των Ευρωπαίων πολιτών. Μπορούμε να αποδείξουμε πως μαζί ξέρουμε να ξεπερνάμε τα εμπόδια, να κερδίζουμε δύσκολες μάχες και να ανταποκρινόμαστε στον ηγετικό μας ρόλο στο παγκόσμιο περιβάλλον». «Στη Ελλάδα λέμε “κάθε αρχή και δύσκολη”. Λέμε όμως επίσης και πως “το αποτέλεσμα μετράει”. Και τελικά όλοι εμείς που υποστηρίζουμε την Ευρωπαϊκή Ένωση από το αποτέλεσμα θα κριθούμε», υπογράμμισε.

Related

What's hot? 2734888052650358369

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ OLIVER ROPKE

ΑΡΘΡΟ OLIVER ROPKE
"Η διεύρυνση αποτελεί εύλογο βήμα προόδου για την Ευρώπη"

FACEBOOK

TWITTER

item