Δέσμη ύψους 530 εκατ. ευρώ από την Κομισιόν για την καταπολέμηση της COVID19

Την Πέμπτη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε δέσμη ύψους σχεδόν 530 εκατ. σε πρόσθετη χρηματοδοτική στήριξη στο πλαίσιο του Ταμείου Αλληλεγγύης ...


Την Πέμπτη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε δέσμη ύψους σχεδόν 530 εκατ. σε πρόσθετη χρηματοδοτική στήριξη στο πλαίσιο του Ταμείου Αλληλεγγύης της ΕΕ (ΤΑΕΕ), η οποία θα συμβάλει στις προσπάθειες που καταβάλλουν 17 κράτη μέλη και τρεις υπό ένταξη χώρες για την προστασία της δημόσιας υγείας κατά την καταπολέμηση του κορωνοϊού. 

Η χρηματοδότηση αυτή θα στηρίξει μέρος των δημόσιων δαπανών τους για ιατρικό εξοπλισμό και μέσα ατομικής προστασίας, στήριξη έκτακτης ανάγκης για τον πληθυσμό και μέτρα πρόληψης, παρακολούθησης και ελέγχου της εξάπλωσης της νόσου. 

Η Επίτροπος Συνοχής και Μεταρρυθμίσεων κ. Ελίζα Φερέιρα δήλωσε σχετικά: «Το Ταμείο Αλληλεγγύης της ΕΕ αποτελεί απτή απόδειξη της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης στην πράξη. Από τότε που δημιουργήθηκε, έχει παράσχει αποτελεσματική βοήθεια και αρωγή σε εκατομμύρια ανθρώπους σε δύσκολους καιρούς. Πέρυσι, διευρύναμε το πεδίο εφαρμογής του ώστε να καλύπτει σοβαρές υγειονομικές έκτακτες ανάγκες. Τώρα προτείνουμε την κινητοποίηση της τόσο αναγκαίας οικονομικής βοήθειας που σχετίζεται με τον κορωνοϊό. Το ΤΑΕΕ για άλλη μια φορά εκπληρώνει την βασική του αποστολή»

Η δέσμη βοήθειας περιλαμβάνει και προκαταβολές ύψους 132,7 εκατ. ευρώ που έχουν ήδη λάβει η Γερμανία, η Ιρλανδία, η Ελλάδα, η Ισπανία, η Κροατία, η Ουγγαρία και η Πορτογαλία. 

Η κινητοποίηση των τελικών πληρωμών του ΤΑΕΕ προς τα 17 κράτη μέλη βασίζεται σε διεξοδική αξιολόγηση των αιτήσεων που υποβλήθηκαν. Η προτεινόμενη χρηματοδοτική συνεισφορά πρέπει να εγκριθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο προτού εκταμιευτεί η χρηματοδοτική βοήθεια.

Related

What's hot? 6355467864552308885

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item