Christa Schweng: "Η ΕΟΚΕ δεσμεύεται να συμβάλει ενεργά στην επιτυχία της Διάσκεψης"

Σε δήλωση αναφορικά με την επικείμενη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης προέβη η Πρόεδρος της ΕΟΚΕ κ. Christa Schweng . Πιο αναλυτικά η Πρό...


Σε δήλωση αναφορικά με την επικείμενη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης προέβη η Πρόεδρος της ΕΟΚΕ κ. Christa Schweng.

Πιο αναλυτικά η Πρόεδρος τόνισε τα εξής:

"Χαιρετίζω την υπογραφή της κοινής δήλωσης μεταξύ της Επιτροπής, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου σχετικά με τη Διάσκεψη για το μέλλον της Ευρώπης. Η Ευρωπαϊκή και Κοινωνική Επιτροπή προσδοκά να συμβάλει ενεργά στη συζήτηση ως παρατηρητής. 

Με χαροποιεί το γεγονός ότι επιβεβαιώθηκε ο σημαντικός ρόλος και η συμμετοχή της οργανωμένης κοινωνίας των πολιτών στη διάσκεψη. Η ΕΟΚΕ προσδοκά να παρέχει σημαντική και πολύτιμη συμβολή σε στενή συνεργασία με εκατοντάδες οργανώσεις που εκπροσωπούν τα μέλη μας. Είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε την εμπειρογνωμοσύνη μας «ανάντη» ώστε να εμπλουτίσουμε τις εργασίες για ένα νέο, πειστικό αφήγημα για την ΕΕ. 

Η Διάσκεψη για το μέλλον της Ευρώπης αποτελεί μοναδική ευκαιρία για τις κοινωνίες στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι επιχειρήσεις, οι εργαζόμενοι, οι γεωργοί, οι καταναλωτές και οι ΜΚΟ είναι επιτέλους σε θέση να συμμετάσχουν με δομημένο τρόπο και να εκφράσουν τις απόψεις τους για τη διαμόρφωση του μέλλοντος των ενωσιακών πολιτικών. Αυτό είναι επειγόντως αναγκαίο ώστε να τους δοθεί μια αίσθηση κυριότητας της δικής τους Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο στόχος της διαμόρφωσης του μέλλοντος μιας Ευρωπαϊκής Ένωσης που εξέρχεται ακόμη πιο ισχυρή από την κρίση της νόσου COVID-19 μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσω της ενεργού συμμετοχής των πολιτών και των λοιπών ενδιαφερόμενων φορέων που προέρχονται από όλα τα κοινωνικά στρώματα.

Η πανδημία κατέστησε τη συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης και τις προκλήσεις που θέτει πιο σημαντική και πιο επίκαιρη από ποτέ. Πρέπει να αντλήσουμε διδάγματα από την κρίση και να εξετάσουμε περαιτέρω τον τρόπο ενίσχυσης της ανθεκτικότητας των κοινωνιών και των οικονομιών μας. Άλλα μείζονα θέματα θα μπορούσαν συγκεκριμένα να περιλαμβάνουν: το όραμα μιας οικονομικά ευημερούσας, χωρίς αποκλεισμούς και οικονομικά βιώσιμης ανθεκτικής Ευρώπης μετά τη νόσο COVID-19, η οποία ανταποκρίνεται στο δίλημμα της εθνικής κυριαρχίας έναντι της ανάγκης εξεύρεσης κοινών ευρωπαϊκών λύσεων."

Related

What's hot? 4688434314933650913

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item