Αλέξης Γεωργούλης: "Ο Πολιτισμός ενώνει τις 6 πολιτικές ομάδες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου"

Την ανάγκη δημιουργίας ενός ευρωπαϊκού πλαισίου για τις συνθήκες εργασίας των καλλιτεχνών και των εργαζομένων στους Δημιουργικούς και Πολιτι...


Την ανάγκη δημιουργίας ενός ευρωπαϊκού πλαισίου για τις συνθήκες εργασίας των καλλιτεχνών και των εργαζομένων στους Δημιουργικούς και Πολιτιστικούς Τομείς, επεσήμανε ο ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Γεωργούλης, στην εκδήλωση της Επιτροπής Πολιτισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με θέμα "Να επιστρέψουμε ισχυρότεροι! Τρόποι να προωθήσουμε τον πολιτισμό". Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή εκπροσώπων ευρωβουλευτών από τις έξι (6) πολιτικές ομάδες.Αποκορύφωμα της εκδήλωσης ήταν η συνυπογραφή κοινής Διακήρυξης για την Πολιτιστική Ανάκαμψη της Ευρώπης.

Η εκδήλωση στόχευε στη διερεύνηση των δυνατοτήτων για μια πανευρωπαϊκή προσέγγιση με στόχο την υποστήριξη των Πολιτιστικών και Δημιουργικών Τομέων και Βιομηχανιών (CCSI), με έμφαση σε τρόπους εκκίνησης των πολιτιστικών εκδηλώσεων και επαναλειτουργίας των πολιτιστικών χώρων της Ευρώπης.

Ο κ. Γεωργούλης υπογράμμισε τη σημασία της εκδήλωσης λόγω της συμμετοχής έξι διαφορετικών πολιτικών ομάδων, αναφέροντας στην ομιλία του ότι "ο πολιτισμός είναι ο καταλύτης για να γεφυρώσουμε τις διαφορές μας. Για να ενισχύσουμε τον διάλογο μεταξύ όλων των κρατών μελών. Και εμείς, τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από διαφορετικές πολιτικές ομάδες, στην Επιτροπή Πολιτισμού (CULT) να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για την επίτευξη ενός Ευρωπαϊκού Πλαισίου για τις συνθήκες εργασίας στους Πολιτιστικούς και Δημιουργικούς Τομείς."

Αποκορύφωμα της εκδήλωσης ήταν η συνυπογραφή κοινής Διακήρυξης για την Πολιτιστική Ανάκαμψη της Ευρώπης, των εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Αριστεράς (The Left), των Πρασίνων (Greens), Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών (ECR), της Ανανέωσης Ευρώπης (Renew Europe), των Σοσιαλιστών (S&D) και του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (EPP). Οι Ευρωβουλευτές καλούν: 

- Την Επιτροπή να δημοσιεύσει επειγόντως κατευθυντήριες γραμμές για να διευκολύνει το ασφαλές άνοιγμα των πολιτιστικών χώρων και την οργάνωση πολιτιστικών δραστηριοτήτων. 

- Την Επιτροπή να προτείνει ένα ευρωπαϊκό πλαίσιο για τις συνθήκες εργασίας στους πολιτιστικούς και δημιουργικούς τομείς και βιομηχανίες, 

- Την Επιτροπή και τα κράτη μέλη να παρέχουν επαρκή χρηματοδοτική στήριξη και να εξαλείψουν τα διοικητικά εμπόδια για την καινοτομία στους πολιτιστικούς και δημιουργικούς τομείς, προκειμένου να συμβάλουν στη βιωσιμότητα και στην ανθεκτικότητά τους τονίζοντας τη σημασία του πολιτισμού και της δημιουργικότητας στη διασφάλιση της ευημερίας μας καθώς και τη συμβολή τους στην οικονομία της ΕΕ. 

Περισσότερες πληροφορίες: 

Για την εκδήλωση αναλυτικά

Η ομιλία του Ευρωβουλευτή Αλέξη Γεωργούλη με ελληνική μετάφραση εδώ 

Μπορείτε να βρείτε το κείμενο της Διακήρυξης στα ελληνικά εδώ.

Related

What's hot? 3781184666320136012

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN
"Ο πρωτογενής τομέας είναι η λύση, όχι το πρόβλημα"

FACEBOOK

TWITTER

item