Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για χρηματοδότηση από την "Δημιουργική Ευρώπη"

Σήμερα η Κομισιόν δημοσίευσε τις υπόλοιπες προσκλήσεις υποβολής προτάσεων για τον πολιτιστικό και τον δημιουργικό τομέα στο πλαίσιο του σκέλ...


Σήμερα η Κομισιόν δημοσίευσε τις υπόλοιπες προσκλήσεις υποβολής προτάσεων για τον πολιτιστικό και τον δημιουργικό τομέα στο πλαίσιο του σκέλους «Πολιτισμός» του προγράμματος «Δημιουργική Ευρώπη», καθιστώντας διαθέσιμα 88 εκατ. ευρώ. 

Το ποσό αυτό θα καλύψει έργα ευρωπαϊκής πολιτιστικής συνεργασίας, την κυκλοφορία και την ενίσχυση της πολυμορφίας των ευρωπαϊκών λογοτεχνικών έργων και θα παράσχει σε νέους μουσικούς ευκαιρίες για κατάρτιση και παραστάσεις. 

Η Επίτροπος Καινοτομίας, Έρευνας, Πολιτισμού, Εκπαίδευσης και Νεολαίας κ. Μαρίγια Γκαμπριέλ, δήλωσε σχετικά: «Ο πολιτισμός και η δημιουργία είναι δυναμικοί τομείς που έχουν πληγεί σοβαρά από την πανδημία. Τώρα που αίρονται οι περιορισμοί, ήρθε η ώρα να εστιάσουμε στη βιώσιμη ανάκαμψη των πολιτιστικών χώρων και δραστηριοτήτων. Ο προϋπολογισμός του προγράμματος “Δημιουργική Ευρώπη” για την επόμενη επταετία έχει αυξηθεί σημαντικά, και για το τρέχον έτος θα διατεθούν 88 εκατ. ευρώ που θα βοηθήσουν τους καλλιτέχνες, τους συγγραφείς και τους ερμηνευτές να επανασυνδεθούν με το κοινό σε όλη την Ευρώπη. Καλώ όλoυς τους ενδιαφερόμενους να εξετάσουν τους όρους των προσκλήσεων και να αξιοποιήσουν αυτή την ευκαιρία»

Οι προσκλήσεις επικεντρώνονται, μεταξύ άλλων, στην ευρωπαϊκή καλλιτεχνική συνεργασία και καινοτομία σε θέματα όπως η συμμετοχή του κοινού, η ψηφιοποίηση, η κοινωνική συνοχή και η συμβολή στην Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία. Η πρόσκληση υποβολής προτάσεων για τις ευρωπαϊκές πλατφόρμες θα συμβάλει ειδικά στην αύξηση της προβολής, του προγραμματισμού και της προώθησης νεοεμφανιζόμενων καλλιτεχνών. 

Οι ενδιαφερόμενοι οργανισμοί μπορούν τώρα να υποβάλουν αιτήσεις. Οι προθεσμίες κυμαίνονται από το τέλος Αυγούστου έως το τέλος Σεπτεμβρίου ανάλογα με την πρόσκληση. Περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες για τις διάφορες προσκλήσεις είναι διαθέσιμες εδώ.

Related

What's hot? 7183591582503067527

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item