Η Επιτροπή στηρίζει την Ελλάδα με 24 εκατ. ευρώ μετά τις πρόσφατες φυσικές καταστροφές

Η Επιτροπή θα στηρίξει με 119 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Αλληλεγγύης της Ευρωπαϊκής Ένωσης τον τοπικό πληθυσμό που επλήγη από φυσικές καταστρο...


Η Επιτροπή θα στηρίξει με 119 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Αλληλεγγύης της Ευρωπαϊκής Ένωσης τον τοπικό πληθυσμό που επλήγη από φυσικές καταστροφές το 2020 στη Γαλλία, την Ελλάδα και την Κροατία. 

Η Επίτροπος Συνοχής και Μεταρρυθμίσεων κ. Ελίζα Φερέιρα δήλωσε σχετικά: «Το Ταμείο Αλληλεγγύης της ΕΕ επιτρέπει στα κράτη μέλη να αντιμετωπίζουν τις συνέπειες των φυσικών και υγειονομικών καταστάσεων έκτακτης ανάγκης. Η Γαλλία, η Ελλάδα και η Κροατία θα λάβουν στήριξη από την ΕΕ. Πρόκειται για ένα παράδειγμα πραγματικής ευρωπαϊκής αλληλεγγύης που ωφελεί άμεσα τους πολίτες».

Συνολικά, 53,3 εκατ. ευρώ θα βοηθήσουν τη γαλλική περιφέρεια Provence-Alpes-Côtes d’Azur να αποκαταστήσει τις σοβαρές ζημιές που προκάλεσε η καταιγίδα «Άλεξ» τον Οκτώβριο του 2020.

Στην Ελλάδα 24,6 εκατ. ευρώ θα στηρίξουν τις προσπάθειες αποκατάστασης μετά τον μεσογειακό κυκλώνα «Ιανός» τον Σεπτέμβριο του 2020, τις πλημμύρες του Αυγούστου του 2020 στην περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδας και τον σεισμό του Οκτωβρίου του 2020 στη Σάμο, την Ικαρία και τη Χίο. Αξίζει να τονιστεί ότι η Επιτροπή έχει ήδη καταβάλει μέσα στο 2021 προκαταβολές για τις τέσσερις αυτές περιφερειακές καταστροφές. 

Η Κομισιόν θα καταβάλει επίσης προκαταβολή άνω των 41 εκατ. ευρώ στην Κροατία κατόπιν των καταστροφικών σεισμών που έπληξαν την κομητεία Sisak-Moslavina και τμήματα των κομητειών Karlovac και Ζάγκρεμπ τον Δεκέμβριο του 2020 και τον Ιανουάριο του 2021. Η στήριξη της Κροατίας από το ΤΑΕΕ έρχεται να προστεθεί στην ανακατανομή 111 εκατ. ευρώ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξηςστις αρχές Ιουνίου του 2021 για την ανακατασκευή και την οικοδόμηση κοινωνικών κατοικιών για τους απόρους που αδυνατούν να βρουν στέγη για λόγους κοινωνικούς, οικονομικούς ή υγείας.

Related

What's hot? 4257993862099478709

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN
"Ο πρωτογενής τομέας είναι η λύση, όχι το πρόβλημα"

FACEBOOK

TWITTER

item