Διάκριση στο Φεστιβάλ των Καννών για πέντε ταινίες που χρηματοδοτήθηκαν από την ΕΕ

Πέντε ταινίες που έχουν λάβει χρηματοδότηση από την ΕΕ βραβεύτηκαν στο 74ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών, το οποίο ολοκληρώθηκε το Σάββ...


Πέντε ταινίες που έχουν λάβει χρηματοδότηση από την ΕΕ βραβεύτηκαν στο 74ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών, το οποίο ολοκληρώθηκε το Σάββατο 17 Ιουλίου με την τελετή λήξης. 

Η ταινία «Titane» της Julia Ducournau, η οποία αναπτύχθηκε με τη στήριξη της ΕΕ, ήταν ο μεγάλος νικητής της βραδιάς, καθώς απέσπασε τον Χρυσό Φοίνικα. Ακόμη, η ταινία «Hytti nro 6» του Juho Kuosmanen, έλαβε το Μεγάλο Βραβείο. Οι ταινίες «Dýrið» του Valdimar Jóhannsson και «Noche de Fuego» της Tatiana Huezo έλαβαν βραβεία στην κατηγορία «Ένα κάποιο Βλέμμα». Επιπλέον, η ταινία Olga, της Elie Grappe βραβεύτηκε στο πλαίσιο της Εβδομάδας Κριτικής. 

Στο φετινό φεστιβάλ διαγωνίζονταν συνολικά 17 ταινίες που έχουν λάβει στήριξη από το πρόγραμμα MEDIA, στο επίσημο διαγωνιστικό τμήμα και σε άλλες κατηγορίες όπως «Ένα κάποιο βλέμμα», «Εκτός διαγωνιστικού», «Cannes Premières», «Ειδικές προβολές» και σε παράλληλους διαγωνισμούς του φεστιβάλ, όπως το «Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών» και η «Εβδομάδα της Κριτικής». Η ΕΕ έχει επενδύσει συνολικά πάνω από 2,1 εκατ. ευρώ μέσω του προγράμματος «Δημιουργική Ευρώπη - MEDIA» για την ανάπτυξη και τη διεθνή διανομή αυτών των δεκαεπτά ταινιών. 

Αυτές και πολλές άλλες παραγωγές θα περιλαμβάνονται στην εκστρατεία για τα 30 χρόνια του προγράμματος MEDIA, η οποία θα τιμήσει τη συνεχή στήριξη της ΕΕ προς τον οπτικοακουστικό κλάδο κατά την τελευταία τριακονταετία και θα αναδείξει το έργο του κλάδου μπροστά και πίσω από τις κάμερες, καθώς και τα απτά αποτελέσματα της στήριξης που προσφέρει η ΕΕ στον τομέα αυτό.

Related

What's hot? 1334776490458868533

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ OLIVER ROPKE

ΑΡΘΡΟ OLIVER ROPKE
"Η διεύρυνση αποτελεί εύλογο βήμα προόδου για την Ευρώπη"

FACEBOOK

TWITTER

item