Άμεση παρέμβαση της ΕΕ για τις ραγδαίες αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα ζητά η Εύα Καϊλή

Μετά τις προειδοποιήσεις των πρωθυπουργών της Ιταλίας και της Ισπανίας, Μάριο Ντράγκι και Πέδρο Σάντσεθ, στο πλαίσιο της 8ης Συνόδου Κορυφής...


Μετά τις προειδοποιήσεις των πρωθυπουργών της Ιταλίας και της Ισπανίας, Μάριο Ντράγκι και Πέδρο Σάντσεθ, στο πλαίσιο της 8ης Συνόδου Κορυφής των ηγετών των χωρών του Νότου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUMED 9) στην Αθήνα, αναδεικνύεται η ανάγκη για άμεση καταπολέμηση των υπέρογκων χρεώσεων στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος με τις οποίες βρίσκονται αντιμέτωποι οι πολίτες σε ευρωπαϊκό επίπεδο. 

Ειδικότερα, με επίκαιρη ερώτηση της προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ελληνίδα ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή αναφέρεται στις δυσμενείς προβλέψεις για περαιτέρω αυξήσεις στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος ως αποτέλεσμα της συνεχιζόμενης έλλειψης φυσικού αερίου αλλά και της αναμενόμενης αύξησης της ζήτησης για ηλεκτρικό ρεύμα την χειμερινή περίοδο. 

Οι ευρωπαϊκές προσπάθειες για την αναχαίτηση των αβάστακτων αυξήσεων του ηλεκτρικού ρεύματος πρέπει να εντατικοποιηθούν, ενώ παράλληλα η ΕΕ πρέπει να εξετάσει την αναθεώρηση της ενεργειακής της πολιτικής ώστε να τις αντιμετωπίσει εγκαίρως.

Ειδικά για κράτη μέλη όπως η Ελλάδα και η Κύπρος που έχουν μπροστά τους την επανενεργοποίηση του Συμφώνου Σταθερότητας, είναι κρίσιμη η στήριξη που θα χορηγηθεί σε Ευρωπαϊκό επίπεδο ώστε να προστατευτούν οι πολίτες, και ειδικότερα τα ευάλωτα νοικοκυριά.

Related

What's hot? 4505907232696561365

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item