Ερώτηση Ανδρουλάκη προς την Ε.Ε. για την άμεση στήριξη των πληγέντων από το σεισμό

Ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέθεσε ο ευρωβουλευτής κ. Νίκος Ανδρουλάκης , σχετικά με τις δυνατότητες ευρωπαϊκής χρηματοδότησης για...


Ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέθεσε ο ευρωβουλευτής κ. Νίκος Ανδρουλάκης, σχετικά με τις δυνατότητες ευρωπαϊκής χρηματοδότησης για την αποκατάσταση των ζημιών και τη συνδρομή που μπορεί αυτή να παράσχει για την αντιμετώπιση των άμεσων συνεπειών του σεισμού στο Αρκαλοχώρι, Ηρακλείου Κρήτης. 

Ο σεισμός των 5.8 βαθμών που έπληξε το πρωί της Δευτέρας την περιοχή, προκάλεσε ζημιές σε βασικές υποδομές και δημόσια κτίρια, όπως το οδικό δίκτυο, οι τηλεπικοινωνίες, το δίκτυο ύδρευσης, καθώς και σχολεία, ενώ, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, οι καταστροφές αφορούν πάνω από 1.000 σπίτια τα οποία και αναμένεται να κριθούν ακατάλληλα για κατοίκηση.

Με τη σεισμική ακολουθία να βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη, ο κ. Ανδρουλάκης ερωτά την Επιτροπή σε ποιους τομείς και με ποιες δράσεις μπορεί η Ε.Ε. να συνδράμει στην αντιμετώπιση των άμεσων συνεπειών και ποιες χρηματοδοτικές δυνατότητες υπάρχουν για την αποκατάσταση των καταστροφών και την αποζημίωση των πληγέντων. 

Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της ερώτησης:

"Τη Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου ισχυρός σεισμός 5,8 βαθμών χτύπησε την περιοχή του Αρκαλοχωρίου στο Ηράκλειο Κρήτης. Από το σεισμό ένας άνθρωπος έχει χάσει τη ζωή του και αρκετοί να έχουν τραυματιστεί. Επίσης βασικές υποδομές και δημόσια κτίρια, όπως το οδικό δίκτυο, οι τηλεπικοινωνίες, το δίκτυο ύδρευσης και σχολεία έχουν υποστεί ζημιές και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, πάνω από 1000 σπίτια και άλλα κτίσματα στην ευρύτερη περιοχή έχουν υποστεί καταστροφές που τα καθιστούν ακατάλληλα για χρήση. 

Καθώς η σεισμική ακολουθία συνεχίζεται οι καταστροφές μπορεί να επεκταθούν, με τους κατοίκους να πρέπει να μείνουν μακριά από τις εστίες τους μέχρι να ολοκληρωθούν και οι αυτοψίες και έχοντας υπόψη τις δυσκολίες ενεργοποίησης και τους περιορισμούς του Ταμείου Αλληλεγγύης ερωτάται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή:

- Τι είδους συνδρομή μπορεί να προσφέρει η Ευρωπαϊκή Ένωση, σε ποιους τομείς και για τι είδους δράσεις, ιδιαίτερα για την αντιμετώπιση των άμεσων συνεπειών του ισχυρού σεισμού στην περιοχή; 

- Τι χρηματοδοτικές δυνατότητες υπάρχουν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την αποζημίωση των πληγέντων και την αποκατάσταση των καταστροφών;"

Related

What's hot? 667790443355832373

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN
"Ο πρωτογενής τομέας είναι η λύση, όχι το πρόβλημα"

FACEBOOK

TWITTER

item